תקיעות עם הטיפול, ועוד על המטפלת

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

26/01/2023 | 19:57 | מאת: ש.מ.

שלום וברכה, טו]לתי בעבר אצל מטפלת מדהימה, אהבתי אותה מאוד וזרם לנו מאוד. סיימנו לא בטו בכלל, היות וחברה שלי מאוד טובה גם טופלה אצלה וניתק בינינו הקשר- והייתי חייבת לנתק גם עם המטפלת. התחלתי טיפול לפני שנתיים- ואני לא מרגישה שאני אוהבת את המטפלת שלי. זה טוב לי שיש לי פגישה שבועית שמישהי שומעת אותי, רואה אותי, ודואגת לי. אבל אני לא פתוחה בטיפול, לא רואה שהיא מבינה אותי, ולא מרגישה חיבור מטורף. אני כן מרגישה מוחזקת. לאחרונה אני מרגישה שחבל לי על הכסף, ואין התקדמות, מה עלי לעשות? איך אדע אם להפסיק או להמשיך?

היי מרגישה ממה שכתבת שאת עוד עם הרבה מחשבות ורגשות כלפי הטיפול הקודם, הסוף, והקשר עם המטפלת וזה בעצם ,באופן מובן , נכנס לתוך הטיפול הנוכחי. אולי אולי אם תפתחי איתה, עם הנוכחית את מה שקרה שם אולי משהו גם יפתח ביניכן? קשה לי לומר מבחוץ מהו הרגע שבו יודעים אם זה מתאים או לא...אבל מניחה שיגיע רגע כזה שפשוט תדעי ועדיין לפני כן, אולי שווה לאזור אומץ ולפתוח לפעמים זה גם מאד מקדם את הטיפול וגם יוצר קירבה גדולה יותר... שבוע נעים ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה