הבדלים..

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

26/01/2007 | 00:14 | מאת: רויטל

רציתי לשאול מה ההבדל בין עו"ס לפסיכולוג ואם יש פסיכולוג אז למה צריך גם עו"ס שיטפל בנפש? האם עו"ס הוא יותר שטחי מאשר פסיכולוג ש"מעמיק יותר" כי הרי לעו"ס יש גם את כל עניין הניירת שהוא מטפל בה...

26/01/2007 | 08:25 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רויטל, הכשרתם המעשית של עובדים סוציאליים מתחילה משנת הלימודים הראשונה ללימודי תואר ראשון (בניגוד לפסיכולוגים קליניים המתחילים את הכשרתם בלימודי תואר שני בלבד) והיא כמעט אינה כוללת הכשרה ל"עבודת ניירת" (כפי שאת מכנה אותה) אלא רק טיפול פסיכוסוציאלי באנשים תוך קבלת הדרכה צמודה על כל פונה ופונה. הכשרה זו נמשכת בצורה יותר "מעמיקה" בלימודי תואר שני לעבודה סוציאלית קלינית. "עבודת הניירת" היא חלק מתפקידו של העובד הסוציאלי בשירות הציבורי במסגרות שאינן מסגרות של בריאות הנפש. עובדים סוציאליים המטפלים בשוק הפרטי הם, ברוב המכריע של המקרים, בוגרי תואר שני במגמה קלינית ובחלקם הגדול עברו בנוסף תכנית הכשרה ארבע-שנתית לפסיכותרפיה, שמיועדת לפסיכיאטרים, פסיכולוגים קליניים ועובדים סוציאליים קליניים מתחום בריאות הנפש. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com

מנהל פורום פסיכותרפיה