טיפול ריגשי-האם הטיפול נכון?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

06/12/2022 | 22:41 | מאת: רות רות

שלום, התחלתי טיפול רגשי מכמה סיבות, ונפתח סיפור של טראומה מורכבת מהתעללות קשה מאוד שחוויתי בילדות. (עד היום זה היה מודחק וסגור לגמרי). האם הגיוני שהטיפול הביא אותי למצב של דכאון עד כדי לקיחת כדור? והאם מצוי שבטיפול עולים המון רגשות שליליים כלפי המטפל?

היי רות את מעלה שאלה מאד מאד חשובה לגבי טיפול. כן, לפעמים טיפול מעצם היותו דיבור עם עצמינו ועם אדם נוסף- המטפל וגם מכיוון שמדובר על דיבור שמגיע גם לעומקים רגשיים הוא עלול להציף גם רגשות לא נעימים וגם זכרונות עבר. לכן ,יש פגישות או אפילו תקופה שעלולה להיות קשה ומורכבת ואם עלו זכרונות מהסוג שתיארת אני מניחה שזה קשה לך מאד ואף הציף דכאון. חשוב שתדעי לגבי זה שהמטרה היא שלא תשארי עם הפצע (הטראומה) שנפתח פתוח אלא שיהיה אפשרי בהמשך לחבוש אותו אט אט בזהירות ובעדינות כך שבסופו של תהליך תרגישי יותר טוב. תהליך העיבוד שקורה בתוך הטיפול של הפצע (הטראומה) לא בהכרח יבריא אותה אבל יעזור לך לחיות איתה יותר בשלןם. ברור שבמצב כזה יכולים לעלות גם רגשות שליליים כלפי המטפל ובכלל בטיפול יכולים גם לעלות רגשות כאלו. הכי חשוב שתדברי עם המטפל על מה שאת מרגישה, על הרגשות כלפי מה שעלה ועל הרגשות השלילים כלפיו. הוא כן אמור לעזור לך לעבור יחד איתו את התקופה הקשה הזו כדי שתגיעו בהמשך לתקופה טובה יותר... כמובן שיש מצבים שזה קשה מדיי! או שאת מרגישה שהמטפל לא מתאים...גם לקולות הללו חשוב להקשיב ולא להזיז אותם הצידה כפי שכתבת פה את השאלה. לא קל בכלל לעיתים להיות בטיפול... מקווה לימים טובים יותר בשבילך ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה