האם יש טיפול לשקרנית פתולוגית?
דיון מתוך פורום פסיכותרפיה
נפגעתי מחברה וירטואלית באופן נאלח ובלתי נסלח!!! היא הכפישה והשמיצה את שמי ושם משפחתי והעלילה עלי בעיקר ועל חברות הפורום הנוספות-עלילות נואלות! התחזתה בשמי ובשם בנות נוספות והטרידה אותי ואותן בפורום ואותי באופן מיוחד וססטמתי- בפלאפון ובמייל! שיא השיאים היה כאשר חשפה את שמי המלא והאמיתי שלי אשר נודע לה כתוצאה מהפקדה בנקאית-תרומה- שביצעתי לחשבונה! בצר לי לאחר שניסיתי בנועם ובחן-בשיטת הגזר לעצור אותה ניסיתי אף את שיטת המקל והגשתי נגדה 2 תלונות במשטרה בעצת עורכת הדין ששכרתי למטרה! השיטה הוכיחה את עצמה לתקופת מה והנה לאחרונה היא חזרה שוב לסורה בפורום להטרידני ולערער את שלוות הפורום ברצותה שוב לייצר פרובוקציה ועליהום. הבעיה שהכי מטרידה אותי בה מעבר לבגידה האיומה שלה בי- חברה מסורה אשר הענקתי לה את כל הנשמה ואשר בגין מעשיה השפלים ניסיתי להתאבד מצער וכאב! הנה העובדה שהיא בכל כוחה מנסה להצטייר כקורבן והופכת את היוצרות והופכת אותי מקורבן לאשמה ומשקרת בריש גלי במצח נחושה! בודה בפורום שהיא הגישה תלונה כנגדי מציינת שמות פיקציונים של חוקרים ומוסיפה שנחקרתי תחת אזהרה הודתי באשמה והבטחתי לחדול וכדומה ושאר דברים הזויים. האם שקרן פתולוגי מאמין לשקריו ובדתותיו או שמא זה דרך לשכנע את עצמה ואת כולם בצדקתה? יש דרך בכלל לטפל באדם שקרן פתולוגי?
שלום כנה ואמיתית, עוד לא נתקלתי בשקרן פתולוגי שפנה לטיפול בגלל שקריו ובהיעדר מטופל, מן הסתם אין גם טיפול. מפנייתך עולות כמה נקודות בעייתיות. אחת מהן נוגעת למהפכה הווירטואלית בכללותה. גם הפורום הזה ידע תעלולים שונים וזו אחת הסיבות לכך שההודעות דורשות את אישורי (ומאז שכך הדבר, לא הייתה אף הודעה שלא העליתי). נקודה נוספת, שקשורה יותר אלייך אישית היא התפיסה הקורבנית שלך. אינני "מאשים" אותך, חלילה, במה שקרה, אך במחשבה לאחור - האם את יכולה לבדוק את חלקך בהסלמת המצב? הרי אף אחד מאיתנו אינו מושלם ואני מניח שגם את לא ואת השקרנית הפתולוגית או הלא פתולוגית לא את ולא אני לא נוכל לשנות. ונקודה נוספת שעולה על דעתי היא האם הפורום הזה אינו תופס נפח גדול מדיי בחייך? אם הפרשה הזו יוצאת דופן ביחסייך הבין-אישיים, הייתי נוטש את הפורום ההוא. אם, לעומת זאת, נתקלת בקונפליקטים דומים גם במציאות הלא-וירטואלית - יש בהחלט לתת את הדעת על כך ולפנות לייעוץ מקצועי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com
חלקי בעבר היה מאד מאד מזערי בהסלמת המצב! את החלק הארי היא זאת אשר מעוררת ויוצרת שוב ושוב ובכל מצב!!!! זהו פורום מאד חשוב ומשמעותי לי מאחר ובנות הפורום הקבועות מאד יקרות לי וחלקן אף מוכרות לי מחוצה לו וזה מרתיע ומפחיד אותן ואת האחרות שגם העולם הוירטואלי אינו אנונימי ומוגן. מה גם שבל נשכח שהקשר ביני לבין הבוגדת השקרנית יצא מגבולות המדיה הוירטואלית והענקתי לה המון ולא רק בממון!והיא מוסיפה לי חטא על פשע והופכת את היוצרות!!! הפרשה המרעישה הלזאת בהחלט יוצאת דופן בעוצמתה ואינה מדגם מייצג ביחסי הבן אישיים ואני בשום פנים ואופן לא מוכנה לעזוב את הפורום ולתת לרוע ולשקר לנצח מה גם שהוא בכללותו מעניק לי המון ואני מתעלמת ממנה ומהודעותיה לחלוטין עד אשר היא חוזרת שוב לסורה ובודה עלילות נואלות ושפלות ממוחה ההזוי ועלי כמשתתפת קבועה להכחיש אותם(בעצת עורכת הדין שלי) מבלי להכפיש אותה כמובן. וזה מעכיר את האוירה וממש לא מוסיף לאף אחת נקודות זכות בפורום. הייתי עושה הכל כדי לסגור מעגל שהיא תודה ותתודה על שלל מעשיה,: התחזויותיה , הטרדותיה, שקריה והכפשותיה ונסגור עניין!