שלום, יש לי בעיה.. אשמח לעזרה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

30/10/2022 | 14:14 | מאת: מיכל

שלום, יש לי שאלה.. אני בת 35. מגיל קטן בגדים צמודים ממש מפריעים לי על הגוף, טיקטים של בגדים, אני גוזרת... ואם נשאר חלק קטן, זה משגע אותי.. אני לא יכולה שייגע אוכל באוכל... כלומר, חייבת להפריד בין האורז לעוף בצלחת.. לא יכולה לאכול מכף שמישהו אחר אכל בה (נגיד הילדה שלי....) או לאכול אוכל שהקטנה נגעה בו... נגיד כשהיא אוכל ורוצה להאכיל אותי...זה ממש מגעיל אותי... אני גם לא יכולה לאכול מכף שמזגו ממנה אוכל ונשאר עליה קצת אוכל.. אני תמיד אבקש כף חדשה.. גם כוסות, מעדיפה תמיד חדש וממש קשה לי עם כוס שמישהו שתה ממנה, נגיד בכלי.. או שמזגו לתוכה מיץ ועכשיו שמים שם מים... תמיד אני אקח כוס חדשה... בעלי צוחק עליי על הדברים האלו... אבל הדברים האלו באמת מפריעים ומגעילים אותי ברמה קשה... מישהו מכיר את התופעה? איך ניתן להפחית את התגובות שלי או להתגבר עליהן...? תודה

היי מיכל מה שאת מתארת אלו הן "תופעות" מוכרות וידועות ולהרבה אנשים יש את זה. זה יכול להיות קשור גם לעניינים של מה שאנחנו מכנים ויסות חושי משם הקשוי במגע עם טיקטים או מרקמים שונים וגם יתכן שיש סוג של מחשבות טורדניות ואז "טקסים" שאת עושה כדי להפחית אותן. כמובן שכל מה שאני כותבת זה רק כל סמך תיאור פה ולכן אין פה אבחנה אלא רק השערה שאולי מדובר בזה. כדי לעזור לך להתמודד עם זה יש טיפולים מצוינים דוקא מסוג CBT כלומר קוגנטיבים התנהגותיים וממליצה לך לפנות לכזה טיפול כמובן בהנחה שזה ממש מפריע כי יש הרבה אנשים שחיים עם זה ככה כמו שזה :) ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה