לפסיכולוג שלי נמאס ממני?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

20/10/2022 | 08:53 | מאת: לילי

הולכת ומתחזקת התחושה שאני לא רצויה אצל הפסיכולוג שלי. אנחנו מכירים כבר שנים, הייתי מטופלת אצלו בשירות הציבורי לזמן קצר, ואחרי הפסקה של כמה שנים חזרתי לקליניקה שלו לטיפול פרטי. בתקופת הצינון היינו בקשר לעיתים בהודעות, הוא ענה תמיד בשמחה וחיוך ובהומור. תמיד, בכל שלב, היתה הרבה כנות שיתוף פעולה וחיבור. לאחרונה המצב מאוד השתנה. אני לא מדברת על טיפל שמתארך ולא אפקטיבי - זה יכול להיות. הטיפול לא קל - אני לא קלה - אבל הוא תמיד מאוד דאג לי ולטיפול ושנצליח. פתאום זה נראה אחרת. אני מדברת על הודעות מצוקה מצידי שהוא קורא כמניפולציה, על תמונות שאירוע שהייתי והצעתי לשלוח תמונות שהוא הגיב ,לא מענין אותי', ועל חוסר חיבור בין המפגשים והנושאים כאילו הוא לא הקדיש שניה לארגן בראש לפני שבאתי איך ממשיכים מהטיפול הקודם. ולכן, כשהוא מדבר על סיום טיפול כמטרה, והסכמתי איתו, פתאום אני לא יודעת כמה הוא אומר את זה מתוך טובתי ולא מתוך שנמאס לו, שהוא לא יכול להפסיק טיפול כשמתחשק לו אז איך לנהוג ולמה להאמין. הוא אמר לי שבוע שעבר להפסיק לבדוק כל הזמן את היחסים בינינו ופשוט להפתח ולהביא תכנים (אני אכן מאוד בודקת כל הזמן כמה בטוח לי לחשף) אבל איך לפתח אם אני לא בטוח שהמרחב בטוח. מה עושים עכשיו?

היי לילי מבינה את מה שאת מרגישה וכמה זה לא קל להחשף ומצד שני לחשוב "האם הוא באמת שם בשבילי,", "האם לא" וגם מהם גבולות הטיפול בין לבין "והאם הוא "מחזיק" אותי שם גם בין לבין" (כך אני שומעת ממה שכתבת). אבל....ברגע שהמיקוד הוא רק ביחסים למעשה קשה להיות באמת נוכחת בהם ומתפתחת איזו עמדה של "בוחנת" שהיא עמדה של התבוננות עלייך ועליו ועל הקשר קצת מבחוץ. מניחה שהמקום הזה הוא אמר לך להביא דברים כי להביא דברים זה להיות נוכחת. כמו כן, המילכוד בעמדה של "הבוחנת" הוא שברגע שאנחנו בעיקר בבחינה שמתחתיה יש בעצם מחשבה "אולי לא איכפת לו ממני" או "אולי הוא לא רוצה אותי בטיפול" אז הרבה פעמים נמצא את האישורים לכאורה לכך. הייתי מנסה להציע לך לא לוותר לגמרי על העמדה הזו כי בסוף חשוב לתת מקום לכל הקולות שאת מרגישה. כלומר: גם להיות קצת "בוחנת" אבל גם לנסות להיות בפנים, נוכחת ואולי משהו ישתחרר. חשוב מאד גם שאת כן מביאה לו את הדברים בפתיחות גם אם קשה. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה