מחשבות טורדניות לגביי מוצא או עדה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

30/09/2022 | 16:38 | מאת: י.ב

שלום למומחית! בזמן האחרון יש לי מחשבות טורדניות לגביי "מוצא או עדה" של בחורות.אני רואה כל מיני בחורות למשל במקום העבודה או בציבור "וניתקעות לי" מחשבות בראש כמו:האם היא מעדה אשכנזית או מעגץגות המזרח?האם היא אוליי "מעורבת"?האם כדאי לי לדבר איתה ואז אוליי אוכל "לאבחן את זה" יותר טוב? נגיד אני רואה בחורה כהת עור אז יש לי מחשבה טורדנית כמו:האם היא ממוצא ליופי או "ממוצא אפריקאי" מסויים? נגיד אני רואה בחורה עם *מראה אסייאתי" אז יש לי מחשבה טורדנית כמו:האם היא "סינית" או "יפנית" או נגיד "ממוצא קאזחסטני"? ( לאנשים ממוצא זה יש מראה "אסיאתי") את מבינה כאילו יש לי מחשבות טורדניות שאני "חייב לדעת התשובה" אפילו "באותו רגע' כשאני רואה את הבחורה אני רוצה לומר לך שיש לי גם תחושות בטן "שמסמנות לי" מה יכול להיות "ממוצא או העדה".אני "נוטה להקשיב" לתחושות הבטן שלי זה עוזר לי "באיבחון" מה את חושבת באופן כללי על מחשבות טורדניות מסוג זה?איך אפשר קצת "לשחרר" מחשבות כאלו? תודה על תשובתך

היי לך המחשבות הטורדניות נוטות לעיתים להתפס על תוכן מסויים כאשר בעקבתוהן מופיעה תחושה של "חייב" לאבחן שלכאורה מביאה לרגיעה עד למחשבה הבאה הבלבד ובפועל- מגבירה את העיסוק במחשבות כך שאין רגיעה. מה שחשוב להבין שלמעשה תוכן המחשבות הרבה פעמים לא חשוב. באותה מידה יכולת להתפס על תוכן אחר. מה שכן משמעותי פה זו ההבנה שיש פה טורדנות/כפייתיות שמציקה לך אני מניחה וגם בדר"כ קשה לפתור אותה לבד מאד היה עוזר לך אם היית ניגש לטיפול, יש דרכים להתמודד עם זה באופן שממש יכול לעזור לך. התמודדות עצמית במצבים כאלו מייצרת מצב שהמחשבות לעיתים דווקא מתגברות. בטיפול לומדים איך להתמודד איתן כך שיפחתו. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה