האם אני אובססיבית לניקיון

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

25/08/2022 | 11:34 | מאת: רונית

שלום לפני הקורונה עבדתי קשה ובלחץ הייתי חוזרת עם בית מבולגן אנחנו כמה נפשות במשפחה ואין סדר אימא כבר זקנה בת 70 ולא יכולה לנהל משק בית כמו שצריך לבדה בתקופת הקורונה התפניתי לניקיון הבית בכל בוקר אני מנקה את המטבח אחרי סיום ארוחת הבוקר עושה שואב מנקה ביסודיות מקלחת ושירותים פעם בשבוע דואגת לכביסה מכינה לאימא את המצרכים הדרושים להכנת הבישול כי לבד אין לה חשק לבשל מביאה מצרכים מהסופר מנקה את החצר כמעט עושה הכל מכינה חומוסים ועוגות בריאות כך שאני לפעמים עובדת עד שעות הערב עם הפסקות כמובן היתרון בזה שאני לא עובדת בלחץ וממש נהנית מזה ושותה ברוגע את הקפה של הבוקר חסכתי קצת כסף כך שאיני זקוקה לזה כרגע אבא נותן לי כסף עבור כל מה שאני עושה בבית אני רק זקוקה לקצת שקט ורוגע אני כבר שנתיים ככה חברה שלי אומרת שאני אובססיבית לניקיון וחוזרת על אותם הפעולות כל יום ואני סתם מבזבזת את הזמן שלי עבודה בחוץ עדיפה מפני ניקיון אין לי בעיה לעבוד מחוץ לבית הבעיה אצלי איני מוכנה לחזור עם בית מבולגן במיוחד המטבח ולהמשיך לעבוד אחרי יום עבודה עמוס מה דעתך לטפל במשק בית זו גם לא עבודה מפני עצמה?

היי רונית קשה לי לדעת אם את אובססיבית לנקיון ע"פ מה שכתבת. כן נשמע שנקיון וסדר חשובים לך ומצאת לעצמך עבודה בתוך הבית שקשורה לכל אלו. לטפל במשק בית זו בהחלט עבודה אבל הכל שאלה של אפשרויות כלכליות. האם יש לך אפשרות להשאר בבית ולעבוד רק בזה או לצאת לעבודה גם בחוץ. כמו כן, בהיבט נוסף,שוב השאלה...מהו גילך? האם את בגיל שזה "מתאים" עדיין להשאר בבית באופן כזה? או שאולי השארות בבית מונעת ממך התפתחות באופנים נוספים וחשובים גם לנפרדות ועצמאות? האם גם אמא צריכה את ה"סידור" הזה ? את? שתיכן? וכדומה. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה