אימא שצועקת כל הזמן איך מתמודדים

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

24/08/2022 | 12:47 | מאת: תמר

שלום אני גרה עם אימא שלי מנקה מסדרת מביאה מצרכים לבית דואגת לתרופות שלה בעצם היא לא יכולה להיסתדר בלעדיי אפילו כשהיא מבשלת אני מכינה לה הכל לפני הבישולים ורק בישולים קלים היא יכולה לבשל בכל בוקר כמעט כשאני מתחילה לנקות היא תמיד מוצאת משהו שטותי לצעוק עליי בבוקר היא פותחת חלונות שגם השכנים שומעים את הצעקות שלה אתמול היא ממש הגזימה ואמרה דברים איומים עליי עמדה ליד החלון ודיברה בקול רם השכן היה בחצר ואני בטוחה ששמע מאז אני לא מסוגלת לצאת מהבית ולהיתקל בשכן מרוב בושה אני ביחס טוב כמעט עם כל השכנים ומנסה להראות את המשפחה שלי בצורה טובה לקללות שלה ממש לא איכפת לי ולא עושה חשבון רק שהשכנים לא ישמעו אותה אני יותר עושה חשבון לשכנים כי אני רק איתה בבית ובוודאות המילים שלה מכוונות אליי לשאר האחיות היא מתנהגת יפה

היי תמר נשמע מצב לא פשוט כלל שמעורר מבוכה ואולי גם כעס/בושה/העלבות מאמא. לא כתבת לי מהו גילך ומהו גילה כי בהתאם לגיל גם התשובה פה יכולה להשתנות. לכן אתייחס רק לנקודה שכתבת שזה יוצא בעיקר עלייך בעוד את זו שנשמע שעוזרת לה המון. גם המבוכה מהשכנים קשה אבל גם לשמוע את אמא אומרת דברים קשים בזמן שאת עוזרת לה הרבה זה קשה. לא ברור לי האם אמא היא במצב שאפשר לדבר איתה? להסביר לה שזה פוגע בך? במידה וכן נשמע לי חשוב מאד לומר לה. במידה וזה בלתי אפשרי אז אולי היא זקוקה לטיפול כלשהו? האם היא מקבלת עזרה רגשית או תרופתית? ישה פה כאמור הרבה שאלות ולכן תשובתי קצת חלקית.. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה