מחשבות טורדניות לגביי גברים

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

18/08/2022 | 10:54 | מאת: גבר אנונימי

שלום מומחית! בזמן האחרון יש לי מחשבות טורדניות לגביי "גברים קנאים".יש לי מחשבות טורדניות שלמשל גברים שמקנאים בי "מנסים להשפיע" לרעה על בחורות "שאני מכיר".בקיצור הייתה לי תחושת בטן סתמית לגביי זה ודיברתי עם מתנדב ער"ן על זה אבל לא סיפרתי שיש לי מחשבות טורדניות.להפתעתי קיבלתי תשובה חיובית לתיאורייה לגביי אפשרות שתחושת הבטן הסתמית לגביי גברים קנאים בקירבת מקום מגוריי!משמעו:יש סיכויי שתחושת בטן זו תהייה נכונה.אבל העניין הוא שאני חושב שזה לא כל כך סביר או "ריאלי" שגברים "זוממים נגדי".את מבינה יש לי קצת חדש שזה אוליי בגבול של "מחשבה פאראנואידיות". מה ההיתרשמות שלך?האם מחשבות טורדניות יכולות להיות "קצת פאראנואידיות"? תודה על התשובה

היי לך לפעמים באמת קשה להבחין בין מחשבה שהיא טורדנית ואף פרנואידית לבין מה שאנו מכנים תחושת בטן או אינטואיציה. יש גם הבדל בין מחשבה שאנשים מקנאים בך לבין ממש זוממים נגדך. בעקרון מחשבה שהיא טורדנית ופרנואידית היא בעצם מחשבה שאינה מציאותית אע"פ שהיא לעיתים מרגישה כך. השאלה אם אתה מרגיש שיש סיבות אמיתיות לאותם אנשים לזמום נגדך? כמו כן האם אתה חש לאחרונה בכלל איזו חרדה? אולי בכלל מכיוון אחר? לעיתים כשאנחנו חשים חרדה או איום פנימי נשליך את זה החוצה גם אם החרדה נראית על פניו כלא באמת קשורה למחשבה הטורדנית. בכל מקרה אני בטוחה שאתה סובל מהמחשבות הללו ואם זה ממשיך ממליצה לשקול לפנות לטיפול זה יכול לעזור לך בין אם מדובר בחרדה ובין אן במחשבה טורדנית. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה