פסיכוזה/ גלישה פסיכוטית

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

13/07/2022 | 00:07 | מאת: בלו

שלום. אני בת 16 הייתי מאושפזת פעמיים במחלקת נוער. היום הייתי אצל הפסיכיאטרית שלי והיא אמרה שיש לי משהו שנקרא "גלישות פסיכוטיות". רציתי לשאול כמה שאלות לגבי זה ופסיכוזה בכללי. 1. מה זה גלישה פסיכוטית? 2.מה השם של גלישה פסיכוטית באנגלית? 3. אני חיה כל הזמן בתחושה ששום דבר לא אמיתי, שמישהו אחר שולט לי על הגוף, על הדיבור שלי ועל המחשבות שלי. אני מרגישה מנותקת מה מהרגשות שלי ולפעמים מרגישה כאילו אני כבר מתה, קשה לי לזהות את עצמי ואני מאבדת ריכוז ותחושת זמן בשניות. האם זה יכול להיות קשור לפסיכוזה או למשהו אחר? יש לי תמונות בראש/מחשבות רנדומלית על לפגוע בחיות שלי, לפגוע בעצמי או באנשים אחרים או סתם תמונות של אנשים מתים, פצועים ואני לא יכולה לשלוט על זה. זה קשור לפסיכוזה? תודה רבה.

היי בלו מבינה שמה שאת מרגישה מלחיץ ןמפחיד ולכן הכי חשוב לדבר עם הפסיכיאטרית כי הא תדע הכי טוב להסביר וגם לעזור לך. גלישה פסיכוטית היא מצב שבו לפרק זמן קצר יש תסמינים שדומים להתקף פסיכוטי כמו: ניתוק מהמציאות, הילוצינציות, מחשבות שווא, ועוד. אני לא יכולה לאבחן דרך המדיום הזה כך שנשמע לי חשוב שכל מה שאת מרגישה תפני לפסיכיאטרית שמטפלת בך, לתופעות שאת מרגישה יכול להיות גם הסבר אחר ולא רק הסבר של פסיכוזה או גלישה פסיכוטית. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה