הפרעה קונברסיבית

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

06/06/2022 | 23:49 | מאת: shirli

שלום, אני סובלת מהפרעה דיסוציאטיבית ובמשך שנים סובלת מבעיות בליעה די רציניות. אציין שיש במשפחה מחלה שזוהי אחת מתסמיניה. האם יתכן מצב של בעיות בליעה שנמשכות שנים רבות מגורמים פסיכוגניים ? תודה.

היי שירלי בהחלט אפשרי לסבול מהפרעה קונברסיבית במשך שנים.כנל מהפרעה דיסוציאטיבית. אני חושבת שהעיקר פה זה לאו דווקא "הכותרות" שניתן לזה אלא הטיפול שהוא אכן בדר"כ מורכב גם מטיפול תרופתי וגם מטיפול רגשי , בגלל הקשר החזק בין הגוף והנפש במצבים אלו. (ובכלל יש קשר חזק בין גוף ונפש) ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה