חשש מעבודה עם קבוצות ילדים ונוער בגלל הקורונה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

27/03/2022 | 01:12 | מאת: צבי

שלום רב, אני רווק בן 63. עכשיו אני נמנע מעבודה עם קבוצות ילדים ונוער בחוגי מדע ובשיעורי תגבור במתמטיקה ובפיסיקה בגלל החשש להידבק בקורונה. ברצוני לשאול, האם ההימנעות הנ"ל היא סבירה עד אשר מגפת הקורונה תדעך במידה משמעותית? תודה.

היי צבי שאלת שאלה חשובה שמאד מחוברת לתקופה הנוכחית שאנחנו עוברים. אני אסייג מראש שאיני מכירה את מצבך הבריאותי ולעיתים שמירה מוקפדת קשורה למצב בריאותי קודם ... ומאד מובנת בהקשר זה. לכן בסופו של דבר אני יכולה להציע בעיקר את האפשרות של שאילת שאלות. כלומר שאולי חשוב שתענה לעצמך על מספר שאלות כגון: - האם אני נמנע מכך בגלל מצב בריאותי קודם? - האם אני נמנע כי נכנסתי לחרדה כללית? - האם אני נמנע מעוד דברים בתקופה זו? -האם אולי אני כבר בעצם לא אוהב את מה שאני עוסק בו? ועוד... כמובן שאם הדבר מפריע לך ואתה רוצה לשנותו כדאי לגשת לברר עם איש מקצוע. בסופו של דבר בתקופה זו מדובר בענין של "ניהול סיכונים" לגבי עצמנו מצד אחד ומהצד השני חשוב איכשהו להמשיך לחיות ,לעבוד, לפגוש אנשים, ליהנות... זה חלק מבריאות הנפש ושמירה על מצב רוח.. שבוע נעים ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה