מחשבות טורדניות כפייתיות

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

27/12/2021 | 17:18 | מאת: אבי

קודם כל תודה, מקווה שזה חלק מתחום העיסוק שלך. בן 28, מגיל צעיר אני סובל ממחשבות טורדניות שמלוות אותי ללא סוף 24/7 ממש ככה. לדוגמא: הפחד מלהיות הומו, 7 שנים מחיי הראש שלי עסק הזה, למרות שהייתי בזוגיות, המחשבה חזקה וגרמה לי להאמין שזו האמת וזה מי שאני, הייתי בוכה, לא אוכל, חסר חשק וכו', כיום אני יכול "לצחוק" על זה אך עדיין חושש שאולי זה יכול לחזור. הפחד מלהיות חולה לב, בדיקות ללא סוף למרות שכל הבדיקות מראות שהכל בסדר הייתי ממשיך, פחד מללכת לישון אלא אקבל התקף באמצע הלילה פחד מלנהוג בלילה. כיום, המחשבה ממש מפחידה אותי זה פגיעה בנשים, בת זוג/אישה, הלב שלי החסיר פעימה שחשבתי על זה בהתחלה, גם פה כמו כל מחשבה זה מלווה בחוסר חשק, פחדים וכו'. ככל שהזמן עובד והמחשבה בראש כמו הפחד מלהיות הומו האמנתי שאני כזה, אז גם פה אני מאמין שאני יכול, זה גורם לי להתרחק מהבת זוג, להפרד ממנה. בשלב מסויים מרגיש שהפחד נעלם וזה מה שמפחיד אותי יותר זה שאני מאמין לזה. אני משתף את הקרובים אליי, כולל בת הזוג. אני נורא חושש, לא מצליח להתרכז בכלום אלא רק בזה. דעתך?

היי אבי מה שאתה מתאר מרגיש מאד מפחיד כאשרזה קורה והנטייה היא להאמין למחשבות. חשוב להבין שבדרכ כאשר זה חוזר ותוקף אותך במספר נושאים ןלאורך זמן זה יכול להיות חלק מהפרעה טורדנית כפייתית. אני אומרץ יכול להיות כי איני מכירה אותך ואיני יכולה לאבחן אותך במדיום הזה. חשוב לי בכל זאת לציין זאת כי למחשבות טורדניות שחוזרות ונשנות וכן להפרעה טורדנית כפייתית יש טיפול. הטיפול בדרכ הוא טיפול משולב של טיפול תרופתי וטיפול קוגנטיבי התנהגותי או לפחות אחד מהם. אני חושבת שמאד כדאי לך לפנות לקבלת עזרה כי אין סיבה שתסבול ככה והמחשבות הללו יכולות לגרום לסבל רב. ליאץ

מנהל פורום פסיכותרפיה