איך נפרדים מטיפול ממושך

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

29/08/2021 | 02:23 | מאת: Aya

היי ליאת, למה קשה לי להיפרד? מטופלת אצל פסיכולוגית קלינית כמה שנים ואני רוצה להיפרד אבל אני מרגישה שזה לא יקרה אף פעם. האם זה נורמלי? ואיך מסיימים טיפול?

היי איה זו שאלה ממש חשובה ואני מבינה לחלוטין את הקושי או ההתלבטות. פרידה מטיפול כמו גם מכל קשר משמעותי אחר בחיים הינה מאד חשובה כי היא יכולה למעשה "לצבוע" את כל הטיפול. יש ערך לפרידה שתרגיש כחלק מהטיפול וכמקום משמעותי ומיטיב ולא כמקום שהוא "סיום רע". מרגישה ממה שאת כותבת את האמביוולנטיות. יש קול שרוצה להפרד ויש קול שאומר "מה אם זה לא יקרה". האופן בו ניסחת את החלק השני מספר שבהרגשתך זה אולי לא בשליטתך? כאילו את לא יכולה בכלל להחליט? על החלק הזה הייתי משוחחת עם המטפלת. ממש מביאה את הדברים כפי שכתבת אותם כאן. להבין את הקולות הללו והאם הקול השני בא מפחד למשל? מתלות בקשר? מחוסר שליטה? בכל קשר יש תלות. גם בטיפול.יש תלות בריאה ויש כזו שפחות חשוב לדבר על זה ולהבין יותר. במידה ותחליטי או תחליטו שאת בכיוון של לסיים שוב... אפשר לעשות זאת באופן שגם לך וגם למטפלת יש "קול" . אפשרות להביע, לדבר לסכם: מה היה מה לא היה משהו שיזכר כסוגר מעגל על כל מה היה בו. שנה טובה :) ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה