התמכרות לאלכוהול בת 27

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

30/05/2021 | 13:22 | מאת: אני

שלום, אני בת 27,בריאה. אני כבר בערך 5 שנים מתמודדת עם בעיית שתיה. זה התחיל בגלל חרדה חברתית ומצבי רוח משתנים שהבנתי שיש לי אבל לא אובחנתי, פשןט כל התסמינים מעידים על כך. והבנתי שאלכוהול זה הפתרון הכי טוב שיכולתי למצוא כי זה הפך אותי לחברותית,מגניבה,פחות לחוצה והתחלתי לשתות כל היום.. בבוקר בצהריים בערב,התחלתי לשתות בסתר,להחביא בקבוקים כשגרתי אצל הוריי ועכשיו כשאני גרה בדירה משלי עם בן זוגי אני שותה כמעט כל יום יין ואפילו באמצע היום. אני כבר מיואשת,ניסיתי להפסיק או להפחית המון פעמים ללא הצלחה.אני לא יודעת לאן לפנות,לא יודעת אם זה הפורום הנכון בכלל אבל אני צריכה עזרה. זה הורס לי את הזוגיות כי זה עשה לי לא מעט פדיחות בחיים ואי נעימוית ורק הגביר את החרדה שבמילא כבר יש לי. תודה על ההקשבה

היי לך טוב שכתבת פה זה כבר צעד ראשון בדרך גם כי זה לבקש עזרה וגם כי נשמע שאת בעצם כבר מודעת לסיבה או לפחות לחלק מהסיבה שבגללה התחלת. האלכוהול כמו גם שימוש בכל מיני סמים או אפילו תרופות למינהן זה מה שאנחנו מכנים: self medication כלומר: אדם מזהה שיש לו קושי מסויים ובעצם "מטפל" בקושי בעצמו באמצעים שבשלבים ההתחלתיים מרגישים ככאלו שבאמת עוזרים. אני בטוחה ואת גם אומרת שבהתחלה זה הרגיש כמו פתרון למצב. האלכוהול אכן יכול לשחרר חרדה ולתת הרגשה טובה. חשוב לי לכתוב לך זאת כדי להגיד: את לא אשמה וגם לא לבד. רבים האנשים שעושים זאת. העניין הוא שאכן כפי שגילית לפתע זה מרגיש התמכרות ושאי אפשר בלי ואז ישנו הצד האחר של אותו טיפול עצמי: שבעצם לא באמת נפתרה הבעיה שבגללה פנית לאלכוהול. אני חושבת שאם תעזרי בטיפול רגשי אז בטיפול יהיה אפשר ללמוד להעזר בדרכים אחרות. כמו כן הטיפול עצמו יכול להרגיש לך כמו משהו להשען עליו וזה לכשעצמו מפחית חרדה. ברגע שתעזרי בדרכים אחרות לטפל בחרדה אז סביר להניח שגם הפנייה לאלכוהול תפתח. כמובן שיש גם אפשרות לפנות לאחת מהקבוצות של AA אבל זה לא מתאים לכל אחד/ת...יש להם שיטה שנקראת 12 הצעדים לטיפול בהתמכרות. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה