אקדמאי, מובטל כ3 שנים לאחר סיום לימודי התואר

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

09/03/2021 | 19:48 | מאת: נרי

אני בן שלושים וקצת, בוגר לימודי חינוך והוראה בהצטיינות (בעל תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה מקצועית), בעבר ריכזתי תחומים, לימדתי, הדרכתי, הנחתי וכו'. אך משבר אישי שקרה בסמוך לסיום לימודי התואר גרם לי לקפוא לתקופת חיים לא קצרה, בעיקר עקב איבוד דרך, חרדה חברתית מסוימת, ספקות ודיכאון. וכך יוצא שלא עבדתי במשך כ3 שנים לאחר סיום לימודי התואר (סיימתי את לימודי התואר בסוף 2017 ורק ב2020 חזרתי לשוק העבודה במשרה חלקית כמטפל בקשיש. שאלתי היא כזו: האם כרגע לפנות לכל אפיק של תעסוקה במשרה מלאה רק כדי להתפרנס ולהוציא את עגלת חיי מהבוץ, להגיע למצב של עצמאות כלכלית, לשכור דירה, לחסוך מעט ולהמשיך להתפתח: עבודות שלא יתרמו לי בהשבחת הקורות החיים שלי ולא יקדמו אותי אל עבר קריירה יציבה (נאמר עבודות שלא דורשות הכשרה מיוחדת, המשך עבודה כמטפל סיעודי, קופאי, מפעל, סופרים, פקח בתחבורה ציבורית, עבודות סטטדנטיאליות, מלונאות) -- עבודה ראשונית שתהווה עבורי ככלי לבניית ביטחון עצמי, חזרה לחברה ואז להמשיך אל עבר החלק הבא. בתכנית זו המחשבה היא לעבוד בעבודות אלה כשנה במשרה מלאה ובמקביל להתנדב במשהו שיעשיר את הקורות חיים שלי. או שעדיף שאתעלה על עצמי כבר עכשיו, אתעלה החרדה והספקות שלי ואפנה לאפיק של עבודה הדורש השכלה או הכשרה אקדמית, נגיד לעבוד בתחום הכשרתי, בהוראה ובעבודה עם נוער במצוקה -- מה שהוכשרתי לעסוק בו והיית טוב בו וזכיתי ללא מעט שבחים בזמנו? ועבודות אחרות אשר כן יעשירו את הקורות חיים שלי ויהוו עבורי מנוף להתפתחות מקצועית (או עבודות "חברתיות" אחרות).

היי גרי בתחושת הבטן שלי אולי אפשר לשלב. לחפש עבודה שכן ממשיכה את קורות החיים שלך ותחום לימודך על מנת לצבור נסיון אתה יכול להתחיל בקטן בעבודה חלקית אבל כן כזו שקרובה למה שלמדת זה יעזור להחזרת הבטחון ואולי במקביל גם ללמוד משהו. או שבמקביל לעבודה החלקית הזו בתחום שלך לחפש עבודה נוספת שבאגם תרוויח למחייתך גם אם אינה קשורה למה שלמדת כי גם זה יעזור לבניית הבטחון שלך כמי שיכול לכלכל את עצמו , עצמאות וכדומה... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה