מטפל אחד ? לאודך זמן ?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

13/02/2021 | 23:04 | מאת: אייל

שלום ליאת !! מתמודד שנים עם הפרעות נפשיות ומטופל אצל מטפל שהוא גם איש שיקום כ 3 שנים עם הפסקות קצרות מצידי .. המטפל הוא איש חכם ונותן --גורם לי לחשוב יותר חיובי וטוב . אציין שהבעיות לא ""ממש"" נפתרות מה שכן יש לי הקלה בעיקבות היפול איתו . אני אישית מאוד מוגע למצבי ואינטליגנטי ומתמיד למרות שהיו לי הרבה שנים של חוסר יציבות והחלפת מטפלים .. מטפל אחד אמר ל י שלא משנה מי הוא המטפל אלא החשוב הוא שייש קשר בינך לבין המטפל האומנם ?? בנוסף אני שואל האם משנה באיזו שיטת טיפול אני נמצא או ש??? תודה על תגובתך ושבוע טוב

היי אייל שאלת שאלות חשובות. בגדול חשוב ללכת למטפל שיש לו הכשרה טיפולית מוכרת. כמו כן בהחלט לגיטימי שתשאל אותו מהי שיטת הטיפול. ואחרי כל זה בהחלט ומאד חשוב הקשר עם המטפל שהוא חלק מהותי בריפוי ובהחלמה. נשמע מדבריך שאתה מקבל תמיכה והקלה בטיפול וכן שאתה מתמיד. זה הרבה מאד. לפעמים "לפתור" משהו לוקח הרבה זמן ולפעמים הלפתור הוא דווקא לדעת לחיות עם הפרעות אלו ואחרות באופן יותר מודע ומיטיב. לא כל הפרעה יכולה לצערינו להפתר ולהעלם באופן מלא.או שלוקח הרבה זמן לעשות איתה דרך בתוך טיפול. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה