איך מטפלים בסרבן טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

18/12/2020 | 06:51 | מאת: דניאלה

הבן שלי אובחן כפרנויה פסיכןטית בעקהות משבר משפחתי. הןא בגיל 36. מסרב לטיפול. לא יוצא מהבית. יש עסק מספרה אשתו לא משפת פעולה ואובדת עצות הוא גר אצלי כבר כמה חודשים

היי דניאלה את מתארת מצב קשה וכואב שבו אתם יודעים על הבעיה ובנך לאמשתף פעולה ובודאי קשה כאשר את אימו וכאשר יש לו עסק ומשפחה. יש קריטריונים מאד ברורים לאשפוז בכפיה ואם אינו עומד בהם אז לצערינו קשה מאד להביאו לטיפול. הייתי ממליצה לך להצטרף לקבוצת תמיכה של ארגונים (יש מספר כאלו) שנותנים תמיכה למשפחות של נפגעי נפש. אני מניחה ששם תשמעי סיפורים דומים וזה יכול לתת לך גם עזרה ותמיכה רגשית אבל גם אולי קונקרטית אולי יעזרו לך לחשוב איך לנסות להביאו לטיפול כלשהו. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה