התייעצות

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

11/10/2020 | 17:51 | מאת: נטע

הי בת 45, הייתי בטיפול שנים רבות, שסייע לי מאוד וקידם אותי בתחומים חשובים. סיימתי את הטיפול לפני כ 4 חודשים, בידיעה שיש שני נושאים שלא הצלחנו להבין ולפתור, אך גם בתחושה שאני כבר יכולה להתמודד ללא טיפול (למרות שאם הייתי יכולה לאפשר לעצמי מבחינה כלכלית הייתי ממשיכה המון שנים מכיוון שטוב לי לשוחח על דברים ולהבינם לעומק). היה לי קצת קשה בהתחלה ללא הטיפול. אך הבנתי שזה טבעי ואכן הרגשתי אחרת ככל שעבר הזמן. לאחרונה קרה משהו חיצוני (אחד הנושאים שלא הצלחנו לפתור בטיפול) שמעיק עלי מאוד. אני מרגישה מועקה, נתקפת חרדות לפעמים . מבינה שהתקופה הזו של הקורונה מחמירה יותר את התחושות שלי. אני מתלבטת אם לחזור לטיפול לתקופה מסויימת ממוקדת רק כדי לנסות להתמודד עם הנושא, (למרות שאני מרגישה שאי אפשר לפתור את זה) אולי זה לא נכון לחזור לטיפול ממוקד כדי שאנסה להתמודד ללא טיפול ? אולי עלי לפנות למטפל אחר כדי לקבל זוית ראיה אחרת? או שעדיף ללכת למי שכבר מכיר אותי ואת הרקע ? אני מבולבלת . אשמח לשמוע את דעתך והמלצתך. תודה רבה נטע

היי נטע מובן וטבעי שבתקופת הקורונה יעלו חרדות וחששות. איכשהו למרות שציינת את הסיבה הכלכלית שבעטיה הפסקת טיפול יחד עם "הרגשתי שיכולה להתמודד" לא לגמרי הבנתי לעומק. בכל זאת את שואלת בסוף אולי כדאי לגשת למטפל אחר...לכן עולה לי התחושה שאולי השאלה האמיתית פה היא מה משאיר אותך בטיפול ולמול זה מדוע באמת באמת הפסקת? לפעמים יש הרגשה שלהתמודד "באמת" זה להתמודד לבד אבל להתמודד באמת יכול להיות גם דווקא לדעת לבקש עזרה או מה זה אומר לתת לעצמי ולטפל בעצמי או להיות נזקק,או להאמין שמישהו יכול לתת לי עזרה...? מעלה השערות אבל התשובות אצלך :) חושבת שאם תעני אותן לעצמך יהיה יותר ברור מה לעשות כרגע. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה