קשר עין וביטוי רגשי מילולי ופיזי

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

26/02/2020 | 10:18 | מאת: קשר עין בתקשורת

הכרתי לפני זמן אדם משכיל נבון נדיב המותיר מרחב בקשר. איך לפרש מיעוט קשר עין בתקשורת,העדר מגע פיזי חם או אישי,העדר התייחסות של פירגון או הבעה רגשית,העדר שאלות של התענינות בעבר..משפחה.. כושר ביטוי מילולי מצויין ןאינטלגנטי. יכולת לדבר על עצמו וארועים בחייו באופן רחב עד מאוד. פחות הקשבה או תחושת עניין בנאמר מצידי. פער ניכר בין הענין האינטלקטואלי לבין תקשורת האישית רגשית. מדובר על הכרות בת חודשיים ופגישות רק בשבת. האם ניתן לצפות להתפתחות..? מדובר על גיל 70 לערך. תודה מראש

היי לך את מתארת משהו שאפשר לפרש אותו בהמון דרכים. דרך אחת היא שהוא עדיין בחרדה מהפגישות ומתוך כך מרוכז בעצמו ובאופן שבו נוח לו יותר ואולי זה שמדבר על עצמו או נמנע מתקשורת מקל עליו בשלב זה. כמובן שאם זה לא ישתנה הדבר יכול להעיד גם על איזושהי בעיה על רצף "בעיות תקשורת" או הפרעה כלשהי אבל נראה לי שהכי חשוב זה בעצם לשאול מה זה עושה לך? האם את יכולה להכיל זאת או לא? האם מתאים לך לדבר איתו על זה בעדינות? אולי אינו מודע והערתך דווקא תפתח שיחה אינטימית יותר? אולי מודע ויוכל להגיד משהו על זה? ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה