היי ליאת יקרה!

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

04/08/2019 | 09:37 | מאת: מכל

פעם כתבתי פה די הרבה. בתור מיכ. זוכרת? בכל אופן נכנסתי כדי לומר תודה ולספר שאני נפרדת מהטיפול. אחרי כמעט 9 וחצי שנים. פעם או פעמיים בשבוע...הרבה זמן. אז השגתי המון, מרגישה מחוזקת מאי פעם, תוהה איך יהיה... האם הפנמתי והאם אוכל להמשיך טיפול בעצמי בלעדיה. כלומר עם קולה הפנימי אוכל להמשיך לצמוח לבד? האם זה קורה? היא כזו מדהימה שיש אפשרות תמיד לחזור, או לקבוע פגישת עדכון. היא גמישה וזה כל כך חשוב עבורי. מקווה שאצליח. הבקשה לעזוב באה ממני, מתוך מקום של צמיחה...היא הסכימה שזה זמן טוב. יש עוד זמן...8 מפגשים לפרידה. מקווה שלא יהיה קשה מידיי...אשמח לשמוע מה קורה אחרי? כלומר האם כשיש הפנמה אפשרמ להתמודד לבד? מה קורה אחרי הטיפול? ואיך מסכמים? על מה מדברים בסיכום? מדגישים חוזקות? מתרפקים על הזמנים שהיו? מה מומלץ? ואיך? וכמובן שאצטרך לחשוב על מתנה...עוד לא יודעת מה...

מיככככככ :))) היי. שמחה לראותך פה :) וגם שמחה לשמוע שאת במקום טוב ושאת חושבת על פרידה מטיפול אבל ממקום כזה של צמיחה וגדילה. נראה לי שמה שמרגישים בסיום טיפול משתנה מאדם לאדם...אני מניחה שזה שהיא איפשרה לך את הגמישות להיות בקשר בהמשך מאד עוזרת להרגשה שמה שלא יעלה היא בכל זאת בשבילך...בסיום בדרכ מציינים מה שמרגיש משמעותי כמו: מה קרה בטיפול היכן החוזקות היכן המקומות היותר פגיעים ועוד. לעיתים הפרידה ממשיכה גם אחרי הפרידה כלומר שדווקא בשבועות ובחודשים לאחר מכן יתכן שיעלו עוד דברים שקשורים לטיפול: אולי געגוע אולי החמצות אולי דברים משמעותיים שנאמרו כלומר הקול הפנימי שנבנה בתוך הטיפול יחד עם המטפלת קיים בתוכך ובעצם ישאר שם תמיד... אלו מחשבותיי בינתיים :) ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה