מטפלת שנטשה .........

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

03/04/2019 | 00:32 | מאת: נועה

היי, אני בטיפול כבר 7 חודשים, כל פעם קורה שאני תחושה שמשהו לא מספיק לי, כלומר התעניינתי בגילה של המטפלת, אך היא סרבה לומר לי כי טוענת שהיא לא האישיו בטיפול. או למשל ביקשתי חיבוק.. סירבה כי אינה מתחברת עם מטופלים. זה תסכל אותי וכעסתי נורא, הרגשתי שאינה מבינה אותי ואת צרכיי וביקשתי לעשות הפסקה. אחרי שבוע וחצי המטפלת יצרה קשר לשאול מה איתי והחלפנו דברים. ביקשתי להיפגש אך היא ביקשה שאקח זמן נוסף למחשבה ושכם היא מעוניינת בייעוץ להבין מה קורה. חלפו עוד שבועיים ואני יצרתי הקשר. במשך הזמן היה מידי פעם התכתבנו. לבסוף לאחר חודש (בדיוק חזרתי מחול) קבענו להיפגש. בפגישה היא הודיעה לי חגיגית כי אנחנו נפרדות . טענה שמההתחלה היתה תחושה שאינה יכולה להעניק לי את הטיפול לו אני זקוקה וזוהי החלטה מקצועית שלה. הייתי בשוק! לא ציפיתי. אבל זה מה שהמדריך שלה ייעץ לה. זהו אין עם מי לדבר. ואני ממש ממש פגועה, בודדה וחשה בעיקר שאין זה נכון לחתוך כך טיפול. ללא הדרגתיות או אפשרות לעבד זאת. אני ממש התאהבתי בה מיד בתחילת הטיפול. כעת קשה לי מנשוא ומצער אבל היא אטומה.

היי נועה מבינה מאד את התחושה ואת הקושי ואת חווית הנטישה. בואי ננסה להסתכל על זה בעוד זויות... אני חושבת שהמטפלת בעצם הרגישה שהיא באמת לא יכולה לעזור לך לא בהכרח כי את "קשה" אלא בגלל שהרגישה שה י א לא יכולה . ולכן באיזשהו מקום אולי עשתה משהו שהוא לטובתך (עם כל הכאב) כי במקום שתחווי תסתכול מתמשך אצלה והיא תרגיש כנל היא אמרה לך את האמת שלה. ובאמת הזו אין רעים וטובים יש פשוט כנראה חוסר התאמה או הבנה שבכלים שלה יש היא לא תוכל להיות טובה מספיק בשבילך. חשוב ממש שלמרות תחושותייך הקשות תנסי לחשוב על טיפול או מסגרת אחרת שמתאימה יותר. הרבה בהצלחה... ליאת

03/04/2019 | 13:17 | מאת: נועה

אני מבינה , אבל זה לא בא ממנה. היא התכוונה שנמשיך, מישהו שיכנע אותה.. וזו טעות. אף אחד למעט שתינו לא יודע מה היה בטיפול. ובטח שלא לסיים זאת כך, לחתוך! לא לדאוג לי קשה לי להבין את זה

מנהל פורום פסיכותרפיה