חסימה של הפסיכולוגית בנייד

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

15/09/2018 | 20:20 | מאת: mika

הי ליאת ושנה טובה. רוצה לשתף בהרגל שיש לי בטיפול ואשמח לשמוע את דעתך. לפעמים מתכתבת עם הפסיכולוגית בהודעות. במקרים שההתכתבות היא לא על נושאים טכניים של קביעת מפגש, אז יש לי נטייה מדי פעם לסיים את ההתכתבות בכך שאני מודיעה לה שאני חוסמת אותה עכשיו בנייד. ואכן עצם הפעולה של חסימת הנייד שלה מרגיעה אותי ורק כך אני בעצם מסוגלת להפסיק את ההתכתבות איתה . אני מרגישה שאם לא אעשה זאת אני אמשיך לרצות לסמס לה לנצח. ומהרגע שחסמתי יורד לי דרסטית הצורך לכתוב לה ומשהו בי נרגע. הפעולה הזו היא כמו אות בשבילי להפסיק לכתוב לה. חשוב לי להדגיש שאני לא אדם מציף שכל היום שולח לה הודעות, אני פעילה ועמוסה בחיי. ואני גם לא עושה זאת כאקט של כעס. אבל לעיתים נוצר בינינו דיאלוג בפלאפון שאני לא מצליחה לסיים בדרך אחרת. אני חשה שהיא כועסת עליי על עצם החסימה . כך שאם מבטיחה שתחזור אליי לגבי נושא טכני אז היא לא תטרח לחזור למרות שלא חסומה אצלי. איך להסביר את הצורך שלי בחסימה? אני מתקשה להבין מהיכן הוא נובע? תודה.

היי מיקה סליחה על העיכוב בתשובתי אני חושבת שזה משהו שחשוב שתבאי לטיפול. מהו הקושי לסיים מבלי לחסום? בחסימה יש אמירת כעס על האחר . האם את כועסת עליה? האם התלות מכעיסה " הקשר? הקרבה? אולי מפחידה? ועוד... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה