התייעצות לגבי קביעת מפגש טיפולי

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

17/04/2018 | 18:51 | מאת: mika

הי ליאת, אפשר להתייעץ? אני בטיפול בערך 4 חודשים . בעקרון יש לי שעה קבועה אצל המטפלת , אבל יוצא שאנחנו משנות לפעמים (בגללי) . לפני שבועיים , בסוף הפגישה המטפלת שאלה אם נוכל להיפגש בשעה מאוחרת יותר . השבתי שכן ובשבוע שעבר היא שוב שאלה והפעם שאלתי אם אי אפשר בשעה שאנחנו נוהגות להיפגש. התחיל בינינו דו שיח דרך התכתבות שבסופו של דבר הבנתי שהמטפלת לא תוכל לקבוע איתי בשעה הקבועה בכל החודש הקרוב . אני נפגעתי וסרבתי להגיע . אמרתי שזו התנהלות לא מכובדת ושהייתה צריכה לסכם איתי מראש על מפגשים חלופיים. היא התנצלה בהתכתבות , וגם היום בפגישה אמרה שהיתה צריכה לנהוג אחרת. אני מרגישה שהיא לא מחבבת אותי ושאני לא חשובה לה. אמרתי לה שלדעתי אני לא הסגנון שלה. ואיך ייתכן שמטפלת מסודרת כמוה ( והיא מאוד מאורגנת ומקצועית) נהגה עימי כך? היא אמרה שאין לה תשובה ושאנחנו צריכות לברר את זה יחד בטיפול. ליאת, מה דעתך על התשובה הזו? התשובה הזו לא מספקת אותי. תודה מראש :)

היי מיקה מבינה את תחושותייך אבל יכולה לשקף קצת אם אפשר...שמרגיש לי (אולי אני טועה) שבתוך מה שאת כותבת יש המון דברים ממך ששמת על המטפלת ואולי אינם שייכים אליה. למה כוונתי? - את כותבת: היא מאורגנת ומסודרת- אז שואלת...האם את בטוחה, אולי היא לא ? ואם היא תמיד מאורגנת ומסודרת אולי בתוך התקופה הזו "נשמט" לה חלק מארגון? - דבר נוסף...החיבור שאת עושה בין "היא לא מחבבת אותי" להזזת הפגישות. יש כל כך הרבה סיבות שבעטיין היא עשויה להזיז את הפגישות ודווקא בגלל שכתבת שהיא רוצה להזיז לשעה אחרת במשך כל החודש לוקח לכיוון שזה כלל לא קשור אלייך או ליחס שלה אלייך. את יודעת מה נשמע לי הכי חשוב? שתנסו יחדיו "לדוג" את הנושא הזה שעולה מתוך מה שכתבת כאן. כמה בתוך מערכות יחסים את משייכת דברים אלייך וכמה את קושרת אותם לאחרים יתכן שזה משקף משהו ממש חשוב :) חוץ מזה מתחת לכל מה שכתבת מרגישה את הצורך להיות נראית ואהובה שזה צורך שמבינה מאד מאד אבל לפעמים קשה לתרגם אותו למילים ואז נאחזים בכל מיני "סימנים" במציאות שעלולים להיות שגויים.. ליאת

22/04/2018 | 11:49 | מאת: mika

הי ליאת, תודה רבה על תשובתך. לקחת מאוד מתשובתך את נושא הניראות והרצון להיות אהובה. אין לי טענה לכך ששינתה את השעה אלא לכך שלא נעשה בתיאום איתי וקביעת מפגשים חלופיים מראש. בהרגשה שלי היא ידעה שאני זמינה (הקליניקה שלה מאוד קרובה אליי, דקות הליכה) וניצלה לטובתה, בלי שנדבר על כך מסודר לפני. ועכשיו אני מרגישה שלא מסוגלת לבוא באף שעה אחרת פרט לשעה שלי. וזה יוצר בלגן :( יודעת מה, אני פשוט מרגישה שהיא לא אוהבת אותי או מעריכה אותי. תודה

מיקה היי אולי זה העניין...מאד נוגע מה שכתבת: ההרגשה שהיא לא אוהבת או מעריכה מתחת לכל הדברים. נוגע ומובן חושבת שההרגשה הזו היא זו שבעצם מייצרת אחריה גם הסברים שכליים ש לכאורה מאוששים את התחושה אם ככה וככה אז היא..לא אוהבת וכו... ועדיין הייתי רוצה שתנסי לראות את האופציה שמדובר במשהו שקשור אליה וכלל כלל לא אלייך או לתחושות שלה כלפייך. את חושבת שאת יכולה לפתוח איתה את ההרגשה הזו? ממש ככה ...לבוא ולהגיד הרגשתי לא אהובה? לא נראית? ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה