ליאת.......................

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

10/04/2018 | 12:24 | מאת: אלה

תודה ליאת, אני מעלה פה שוב את הנושא של הרצון שלי לסיים את הטיפול. מיציתי אבל פרידות זה הצד החלש שלי..... Help ...

11/04/2018 | 05:50 | מאת: א.ה.

... אז אולי זה בדיוק הנושא המרכזי עליו יש לעבוד בטיפול. שווה לדבר על הרצון להמשיך הלאה, שווה לדבר על החששות מפני הפרידה. תחליטו ביחד. זו יכולה להיות נקודה (גם) להמשך עבודה. ואולי לא בדיוק מיצית. ואולי זה הלב. אז הי אלה, נעים מאד. א.ה. (משתתפת ותיקה בפורום, וגם ותיקת שנים בטיפול)

היי אלה קודם כל כפי שכתבתי לך למטה פרידות הן לא דבר קל גם אם נעשות בהסכמה הדדית על הפרידה. אני חושבת שלעיתים באמת "ממצים" משהו בטיפול. או במה שניתן לקחת ממנו או שזה לא העיתוי המתאים מבחינתך כרגע לעבודה פנימית טיפולית שגם זה לגיטימי לגמרי. הכי חשוב זה לדבר על התחושות באופן פתוח עד כמה שאפשר כך שגם תהליך הסיום והפרידה יהווה איזשהו מקום שבו אפשר לתקשר לדבר ואולי גם לקחת ממנו. פרידות יכולות להיות "הרמטיות" ויש כלו שבהן ניתן להשאיר פתח ואופציה לחזרה לטיפול בעיתוי אחר תקופה אחרת וכו... אשמח לתגובות מבני ומבנות הפורום מה זה פרידות בשבילן ופרידות טיפוליות בפרט נראה לי שזה יכול להיות נושא ממש חשוב ומרתק... ליאת

15/04/2018 | 19:41 | מאת: א.ה.

הפנטזיה שלי, בינתיים, וככל שאוכל לממש, להמשיך בקשר עם המטפל. בתדירות זו או אחרת. גם אם 'רק' כדי לשמר או לכייל. א.ה.

היי א.ה אוהבת את מה שכתבת לאלה על הדואליות בפרידה. וגם מוסיפה שמבינה אותך ומכיוון שזו הפנטזיה שלי גם כמטפלת :) בהרבה מקרים אני מאפשרת זאת ולא רואה בפרידה משהו הרמטי אלא משהו שמאפשר לשמור על קשר מסוג אחר, גם אם זה לפגישה פעם ב..., פגישות בתדירות אחרת או פגישת עדכון. ליאת

18/04/2018 | 18:23 | מאת: א.ה.

זה נשמע מקסים בעיניי. א.ה.

מנהל פורום פסיכותרפיה