אז...מתקרב חג הפסח

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

ממה הייתם/ן רוצים/ות להתנקות? או להשיל מעליכם/ן ? זה יכול להיות במציאות או כמשאלה בלבד... ליאת

19/03/2018 | 07:31 | מאת: א.ה.

הי ליאת מתוקה, נקודה יפה למחשבה, קצת זמן, ומקווה לשוב עם מילים נוספות. בינתיים ד"ש חם ממני. א.ה.

19/03/2018 | 16:27 | מאת: מיכ...

היי..כנראה שכלנו היינו רוצות להשיל כמה קילוגרמים :) עכשיו ברצינות, אם חושבים על כך, רוצה להשיל עכבות...עכבות שעוצרות אותי מלהעז להגיע רחוק. מלומר לעצמי שאני לא יכולה... דבר נוסף, להבין עד כמה אני זקוקה ועד כמה לא..מתי יכולה לבד ומתי לא...להשיל ממני תלות לא רצויה. עושה זאת בלא ליצור קשר בין הפגישות אבל עדיין מחכה ומרגישה שחייבת להמשיך איתה....מסובך. שיהיה לך חג שמח ותודה שאפשרת להתנקות.

היי מיכ הצחקת אותי עם עניין הלהשיל משקל :) השלת עכבות זה נהדר ולא תמיד קל ובכלל כל הנושא של להיות מחוברת לאיזשהו מקום פנימי עמוק שיכול להיות עוגן שניתן לחזור אליה. עוגן שאכן יכולה להגיד בגלוי מה מתאים לה , מה לא, לעמוד על שלה, לומר שהיא יכולה כפי שכתבת, ולהיות שם בשביל עצמנו בזמנים קשים. לגבי התלות כן יודעת שזה נושא קשה לך את מביאה אותו רבות ככה זה עם נושאים שהם אישו בשבלינו אף פעם הם לא נפתרים עד הסוף :) חג שמח! ליאת

19/03/2018 | 18:05 | מאת: א.ה.

אז קצת חשבתי לי - ליצור קשרים חזקים יותר עם מקורות צנועים ולהתרחק מיהירים. זה באמת קורה במציאות שלי. החלקים תמיד יהיו קיימים שם. הייתי שמחה אם בחלק גדול יותר של הזמן יהיה חיבור בעל משקל חלש לחלקים שהזדהות עימם מפילה למטה, ומשקל חזק לאלו שמרימים אנרגיות ומחברים לדרייב פנימי להתקדם. אני עוסקת גם בגינון, אז פניתי חלקים נכבדים של צמחייה, כדי לתת לחדש, הירוק והרענן מקום ונפח. וגם לאוויר ולאור. במקביל גם מיגרתי טפילים ומזיקים. דישנתי. וגם החלפתי עבודה. במקום הקודם מאד סבלתי והיה מקפח. כי אביב. ימים נוחים לכולנו, א.ה.

20/03/2018 | 05:39 | מאת: א.ה.

ובהמשך למה שמיכל כתבה (מקסים כתבת מיכל) - קילוגרמים לא חשבתי להוריד ממש, אבל, היות שאני בגיל המעבר, אני מרגישה שאני צריכה לשמור על הקיים, ובמיוחד מטרידה אותי ההשמנה הבטנית, שלא הייתה עד כה, והייתי חפצה להקטין אותה. לא בטוח שאני יודעת איך. זכיתי בשנים של הגיל, לא הייתי רוצה 'להשיל' אותן, אובדנים והחמצות רבות היו, אבל רגשית כן אפשר לקפוץ אחורה בגיל, ואת זה, נדמה לי, אני עושה. גם בחזות החיצונית. עד כמה שניתן ובאופן מותאם לסביבה. איזה כיף, ליאת, על העץ המתוק שפתחת :-) א.ה.

א. ה יקרה עונה לך פה על הפעמיים שכתבת. תשובות ככ יפות ומעוררות למחשבה. שמחה לשמוע על התפתחויות מצמיחות "וירוקות" בחייך ועל המודעות אלו איזורים אכן מצמיחים ואלו מורידים. נראה לי לשהחלקים "החלשים" או המורידים דורשים מאיתנו מדי פעם שנתייחס אליהם דווקא לטובת אלו המצמיחים (בסופו של דבר) נכון ומדוייק שככל שהשנים עוברות הן בטיפול והן בחיים הרצון הוא להיות יותר "בחזקים" לדעת שהאחרים שם במקומם, אך אנחנו שולטים במינון ובכוח שניתן להם עלינו. גיל הוא דבר מורכב, הרבה החמצות, אובדנים וגם הרבה נסיון ,חוכמת חיים בלתי נרכשת (כן זא לא קלישאה לדעתי) ואולי אפילו יותר שלווה עם כ ל מה שקורה. אני מוצאת שכל זה מאפשר הנאה רבה יותר מדברים קטנים, מאד קטנים שפעם בכלל "לא נספרו". תודה שאת פה:) ליאת

23/03/2018 | 13:41 | מאת: א.ה.

הי ליאת, תגובה מחממת לב. מתוקה שאת. הקשבתי. כן, היום (היום היום, יום שישי) החלקים המפילים אצלי מבקשים תשומת לב. אני חושבת שהם גם יודעים לצעוק בפנים יותר. אפייני לסופי שבוע כזה, נראה לי. זמנים בהם משהו פנימה מרשה אולי להיות חלש. חוכמת חיים הוא משהו שאני מרגישה איכשהו, לפחות מול אנשים שצעירים ממני בעשרים שנה. צניעות היא משהו חשוב. וגם - מה שהיה לכאורה מובן מאליו פעם, היום כבר 'נספר', כמו שאת כותבת. תודה, א.ה.

25/03/2018 | 07:18 | מאת: א.ה.

ליאת יקרה, מקווה שגם משאלותייך שלך תתגשמנה, ככל שמאפשרת המציאות, איכות חיים ותחושת חירות לכולנו. חיבוק אוהב, וחג שמח, א.ה.

הייי א.ה יקרה תודה רבה מאד קראתי כל מה שכתבת ולא נותר לי אלא להנהן :) חג שמח ליאת

25/03/2018 | 16:35 | מאת: SIGAL

הי ליאת , המון זמן לא הייתי כאן ראיתי את ההודעה החמודה שלך וגם אהבתי את מה שכתבו לפני חושבת שבימים אלו אני מאפשרת לעוד ועוד חלקים להיות למדתי להיות עצובה וכואבת , למדתי שיש בי תחושות חידלון הייתי רוצה גם להצליח להבין את כוחות ההרס ואולי להצליח לטפל בגופי להפסיק לקרוא לעצמי בשמות גנאי שאבא נהג לכנותייני להרגיש שאני באמת מישהו ולא סתם חפץ שעובר לסוחר עצוב ... כי כל פעם שמנסה לטפל בגוף הם החלקים ההרסניים מרימים ראש ועוד ראש .. מלחמה ... ורוצה לאחל לך ולכל באי הפורום חג שמח ...חג אביב פורח

היי סיגל יקרה טוב לראותך פה :) קשה לעיתים לתת לכל החלקים להיות ולפעמים הגוף הוא בדיוק המקום שאליו הדברים מתנקזים וכואבים במיוחד מאחלת לך הרבה איזון ושמחה והדברים ינוחו בשלווה ויחס טוב לעצמך כי את ראויה באשר את... ליאת

02/04/2018 | 22:53 | מאת: אלה

מאד יפה מצידך, ליאת. את לא מכירה אותי ואת הסטוריית הטיפול שלי אך נחמד יהיה לנסות להשתתף... כשנתיים בטיפול והייתי רוצה לסיים את הטיפול. להפרד. ולהמשיך בדרכי... חג שמח

הי אלה ברוכה הבאה מבינה מאד את ההרגשה פרידות זה תמיד קשה ומורכב ובודאי שלמול סיום טיפול עולות כל מיני תחושות את מוזמנת לשתף יותר לגבי התחושות? ואף להעלות הודעה זו בהודעה נפרדת למעלה בטוחה שלהרבה משתתפים יהיה מה לתרום וגם לי המשך חג שמח ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה