חייבת תגובה..?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

13/04/2002 | 14:55 | מאת: לדוקטור רובינשטיין וכולם

שלום לכולם, מה שלומכם הייתי מתכתבת כאן מזמן בטח וחלקכם מכירים אותי גלית?!מוכר??? הייתי מתכתבת כאן לפני הגיוס כרגע אני בשירות שלי כבר 4 חודשיים ותאמת נורא קשה לי. אולי השד הוא פחות מימה שהיה נורא אבל כן קשה. יש לי פחד שעוצר אותי.. הייתי ילדה בביתי הספר שתמיד מצאו בי משהו, הייתי מהמסכנות,פשוט כך התעללו ביי. בצחוקים, באלילות, בדיבורים רכילות ועוד המון.. כרגע יש בי פחד שקשה לי נורא להוציאו פחד מאנשים, פחד מדחיית אנשים לא מסוגלת להתקרב לאנשים מלקבל דחייה או שירכלו אליי שלילי לאחר. לא רוצה להמשיך לחיות כך מה עושים שאני לא מצליחה להשתחרר אחרי הפחד הנוראי הזה ..? בבקשה עזרו לי כי אני באמת בבעיה דחופה ורצינית.גלית אני רוצה לציין שהיום זה היום ההולדת שלי 19

13/04/2002 | 21:15 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום גלית, ראשית, ברכותיי ליום הולדתך. אני בהחלט זוכר אותך. האם התחלת בטיפול? גם את כמו השואלת הקודמת מאוד-מאוד-מאוד עסוקה ב"מה יגידו עליי?" ו"שמא ירכלו עליי". גלית, אולי זה יבוא לך כהפתעה אך ברגע שאנשים יפסיקו לרכל עלייך, משהו באמת מדאיג יקרה להם ולך. אנשים מרכלים. נקודה. אנשים מדברים על אנשים אחרים. זו תופעה טבעית בהחלט. זה מהווה חומר השיחה העיקרי של הרבה אנשים. כמובן החרדה ממה שיאמרו עלייך מקנה בעינייך המון שליטה לאנשים על חייך ולכן כדאי לשנות את השאלה ולענות עליה במסגרת טיפול ל"מה אני אומרת על עצמי?", "מה דעתי על עצמי?" אני משער שלא כל כך טובה, אחרת היה הרבה פחות איכפת לך ממה שאומרים עלייך. וכדי שהיא תהייה יותר טובה, עלייך לפנות לטיפול. אם לא עשית זאת עד עכשיו, אני חושב שזו המתנה הכי יפה ויעילה שאת יכולה להעניק לעצמך ליום הולדתך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה