התלבטות לגבי צורך בטיפול

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

02/07/2017 | 09:51 | מאת: נוי

היי, אני עוברת תקופה מאוד עמוסה ולחוצה ולאחרונה חשבתי על כך שאולי אני צריכה ללכת לפסיכולוג/ טיפול רגשי כלשהו, אבל אני לא מכירה בכלל את התחום הזה (אף פעם לא הלכתי לטיפול שאינו רפואי נטו) וגם לא בטוחה אם להכנס לכזה ואם כן אז מאיפה להתחיל, מרגישה שלא חייבת ולכן אולי עדיף שלא. רקע כללי- סטודנטית בת 25, כרגע במבחנים, בזוגיות מאוד טובה אבל גם לבן הזוג יש רגעים שבהם לא מסוגל להכיל יותר את הבעיות שלי (ואז הרבה יותר קשה) ואני מפחדת שבסוף זה יפגע בזוגיות שלנו, חוויתי המון מורדות ועליות בשנים האחרונות בכל דבר- לימודים, עבודה, מעברי דירות. ברגעי משבר מסתכלת על הדברים השליליים בצורה קיצונית למרות שמודעת לדברים החיוביים, אבל עדין צריכה שמישהו יהיה שם להזכיר לי, ולא תמיד יש, למרות שיש לי סביבה תומכת ואוהבת. לא משתפת את הקרובים אלי בכל מה שעובר עלי ולכן גם לא בטוחה לגבי פניה לטיפול מקצועי, לא ארצה לשתף על כך שהולכת וגם לא אוהבת להסתיר דברים. גם מבחינה מעשית אני לא יודעת איך וכמה זה עולה בד"כ וכו'.. ואם ההמלצה כן ללכת- האם לחכות שתגמר התקופה המאוד לחוצה? תודה :-)

היי נוי דווקא מהאופן שבו ניסחת את דברייך בתחושתי את יכולה מאד להרוויח מטיפול רגשי משום שיש לך מודעות ויכולת להתבוננות אבל נשמע שהיא עדיין חלקית וטיפול יכול להגדילה ולהרחיבה ומכאן גם לחזק אותך. טיפול רגשי הוא בעצם מרחב שבו אפשר גם לעבד חוויות מסויימות וגם לקבל מראות ושיקופים למה שקורה לך וכך להכיר את עצמך טוב יותר ומכאן- לפעול אחרת. נשמע שיש כל מיני דברים שקשים לך ודווקא למצוא מקום שיכיל אותך יכול להקל הן עלייך והן על הזוגיות. בעיניי זה לא חשוב באיזו תקופה הולכים לטיפול אלא המניע והמוטיבציה ללכת... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה