שיר יפה לסופש

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

כְּדֵי לָדַעַת / דור אלה גבע אוּלַי בְּסוֹפוֹ שֶׁל דָּבָר הָיִיתִי צְרִיכָה לְטַפֵּל עשרים שָׁנָה, כְּדֵי לָדַעַת, שֶׁמֵּעוֹלָם לֹא הָיָה אָדָם זָקוּק לטִיפוּל, אֶלָּא לְאַהֲבה, שֶׁמֵּעוֹלָם לֹא הָיָה אָדָם צָרִיך לְהִשְׁתַּנּוֹת אֶלָּא לְהֵרָפֵא, מֵעוֹלָם לֹא הָיָה צָרִיך אָדָם דָּבָר, מִלְּבַד עֵינַי הרואות אֶת שלמוּתו בִּפְנִים הסֶדק. ככ יפה בעיניי ליאת

16/06/2017 | 07:51 | מאת: א.ה.

הי ליאת הלבבית, מה שלומך? תודות חמות לשיר העוטף-נוגע לסופשבוע. כאם המכסה בעדינות תינוקה. פרידת ליל. קוראת את השיר וחושבת לי, שהייתי אומרת כן טיפול, ממש לגמרי, כי, כן, זו מילה כל כך טובה, בעיניי, שטמונות בה התמסרות וקבלה ונתינה וקירבה וקשר. והטיפול ניסה ומנסה ללמדני מהי אהבה. שהיא (גם) בפרשנותי את השיר - הלקבל אותנו על כל חלקנו.לקבל את השלם. אני חושבת שיכולה להבין גם את פרשנות המילה 'טיפול' כדבר שניתן למישהו דפוק. ואת הרתיעה להיות במקום הזה. הקול שמביע בוז. והוא שבדיוק מכוון לאי הקבלה, והפירוק, וראייה חד צירית, או חלקית. וכולנו איכשהו מקבלים סוג של טיפול נפשי בתחילת דרכנו. כשיש בו עיוותים, לצערנו, אנו משלמים מחיר, ולעתים קשה הניסיון להסתייע במישהו אחר, ובצמידות קיימת גם חרדה מקנאת ההורה, המשמיע קול בטוח-לא-צנוע, שהוא הכי הכי. והסדק - המממ... כתבתי הודעה כתגובה לאחת השאלות כאן, ואיני רואה שהיא מופיעה כעת. אולי לא נקלטה, אולי התפספסה. ו... כשלכאורה לא רואים אותי, שומעים אותי, מבטלים - הנה, זו תקרית שלוקחת אותי לקו השבר שלי. הסדק. א.ה.

היי א.ה החכמה כ"כ אוהבת את הקשר שעשית בין הטיפול וקבלתו ליכולת לקבל אהבה. לי הסדק מזכיר את שירו של לאונרד כהן נדמה לי שהשיר הזה מרמז אליו anthem there is a crack in every thing thats how the light gets in תודה על התגובה המאירה... ליאת

21/06/2017 | 19:42 | מאת: א.ה.

אור גם בדברייך :-) איזה יופי. א.ה.

16/06/2017 | 13:07 | מאת: מיכ...

וואו....שיר מקסים!! ואם זו ההרגשה שלך כמטפלת. אשרייך!!! ואשרי המטופלים שזכו בך!! שבת שלום.

היי מיכ יקרה תודה על התגובה את מחמת את ליבי ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה