יצירת קשר זוגי עם בחורה שילדה מתרומת זרע

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

26/05/2017 | 14:16 | מאת: דן

שלום רב, אני רווק בן 58. ככל הידוע לי, תינוק שנולד מתרומת זרע לא יוכל לדעת מי אביו הביולוגי. האם זה עלול ליצור בעיות פסיכולוגיות קשות אצל התינוק בעתיד, ועקב כך לגרום בעיות בקשר הזוגי ובהקמת וקיום משפחה עם הבחורה? תודה.

היי דן לא לגמרי הבנתי את שאלתך. ילדים מתרומת זרע לא בהכרח גדלים עם בעיות פסיכולוגיות קשות. לעיתים אפילו להיפך. כמו כן לא הבנתי איך אתה מקשר את האפשרות של בעיות אצל הילדים לגבי הקשר הזוגי. נסה לחדד את השאלה ואולי אוכל לענות ביתר קלות. ליאת

27/05/2017 | 15:35 | מאת: דן

שלום ליאת, תודה על תשובתך. התכוונתי לכך שכאשר הילד מתרומת הזרע ישאל ולא יקבל תשובה מיהו אביו הביולוגי, זה יגרום לו להיות עצוב ומדוכא לאורך זמן. הניסיונות של האם ושל בן הזוג להקל על העצב של הילד ישאבו מהם אנרגיה רבה ואולי אף יגרמו לעצב גם אצלם, ולכן תישאר להם פחות אנרגיה להשקיע בקשר הזוגי ובילדים נוספים אם יהיו. תודה.

היי דן אם שמביאה ילד לעולם באמצעות תרומת זרע אינה מתכננת להביא לעולם ילד עצוב ומדוכא מכך שאין לו אב. יש תשובות שניתן לתת לילד אשר דרכן הוא יכול להבין שמשפחה שלמה ומאושרת יכולה להיות מאושרת גם אין אין אב. מתשובתך ישנה תחושה שאולי אתה מדבר בכלל על הקושי להכיל מצבי כאב בתוך זוגיות וזה משהו שבהחלט כדאי לשים לב אליו כי בכל זוגיות ...מאושרת ככל שתהיה עלולים להעלות רגשות של עצב וכאב אצל אחד מבני הזוג. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה