כל אדם צריך מצריים

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

היי פורום יקר מסתובב לו איזה שיר ברחבי הפייסלנד שאולי שכבר מרביתכם/ן קראתם/ן אותו ובכל זאת מוצאת עצמי חוזרת אליו שוב ושוב מכיוון שהוא כ"כ יפה כ"כ מדוייק עם כ"כ הרבה משמעויות כל פעם מזוית אחרת וכ"כ מדבר הרבה ממה שאתם/ן מביאים/ות לפה, לפורום הזה. את "המצריים שלכם" - אותה חוויה הפנימית, המסע הזה שאנו עוברים שלעיתים כולל יציאה מתוך איזו תהום בין אם נפשית בין אם חיצונית- ארועי חיים או גם וגם. אותה "מצריים" שכאשר יוצאים ממנה לבסוף...איכשהו אנו גם יוצאים מאיזושהי עבדות כי ... התגברנו על מה שהכי מפחיד ועכשיו אפשר גם להזדקף. אז מאחלת לכולכם לצאת ממצריים שלכם ככה.. ומצרפת את השיר חג שמח ליאת כָּל אָדָם צָרִיך מִצְרַיִם - אמנון ריבק כָּל אָדָם צָרִיך שֶׁתִּהְיֶה לוֹ אֵיזוֹ מִצְרַיִם, לִהְיוֹת מֹשֶׁה עַצְמוֹ מִתּוֹכָהּ בְּיָד חֲזָקָה, אוֹ בַּחֲרִיקַת שִׁנַּיִם. כָּל אָדָם צָרִיך אֵימָה וַחֲשֵׁכָה גְּדוֹלָה, וְנֶחָמָה, וְהַבְטָחָה, וְהַצָּלָה, שֶׁיֵּדַע לָשֵׂאת עֵינָיו אֶל הַשָּׁמַיִם. כָּל אָדָם צָרִיך תְּפִלָּה אַחַת, שְׁתֵּהֵא שְׁגוּרָה אֶצְלוֹ עַל הַשְּׂפָתַיִם. אָדָם צָרִיך פַּעַם אַחַת לְהִתְכּוֹפֵף - כָּל אָדָם צָרִיך כָּתֵף. כָּל אָדָם צָרִיך שֶׁתִּהְיֶה לוֹ אֵיזוֹ מִצְרַיִם, לִגְאֹל עַצְּמוֹ מִמֶּנָה מִבֵּית עֲבָדִים, לָצֵאת בַּחֲצִי הַלַּיִל אֶל מִדְבַּר הַפְּחָדִים, לִצְעֹד הַיְשֵׁר אֶל תּוֹך הַמַּיִם, לִרְאוֹתָם נִפְתָּחִים מִפָּנָיו לַצְּדָדִים. כָּל אָדָם צָרִיך כָּתֵף, לָשֵׂאת עָלֶיהָ אֶת עַצְמוֹת יוֹסֵף, כָּל אָדָם צָרִיך לְהִזְדַּקֵּףְ. כָּל אָדָם צָרִיך שֶׁתִּהְיֶה לוֹ אֵיזוֹ מִצְרַיִם. וִירוּשָׁלַיִם, וּמַסָּע אָרוֹך אֱחָד, לִזְכֹּר אוֹתוֹ לָעַד בְּכַפּוֹת הָרַגְלַיִם.

12/04/2017 | 07:01 | מאת: א.ה.

הי ליאת מקסימה, אכן, גם לי שלחו את השיר, בווצאפ דווקא, ואולי קצת פחוץ בסגנון של העתק הדבק, אלא בצרוף משהו אישי יותר, שזה יפה בימנו. בדיוק כמו שאת - צירפת את נימתך האישית הרכה והיפיפיה. שיר מתאים כל כך, במיוחד למי שחוויותיו ההיסטוריות טרגיות באיזה אופן. אני מעבירה את ימי חג האביב, איכשהו באופן אלטרנטיבי. עושה סדר בדרכי. וכך מתאים לי עכשיו. מחבקת את כולכם, א.ה.

א.ה יקרה כהרגלך את מדייקת בבבחירת המילים מאד מתחברת למה שכתבת על משמעות השיר למי שחוויותיו היו איכשהו טרגיות. אין כמו חוויות אלטרנטיביות במיוחד בארועי סדר מקווה שאת בטוב יחד עם החזרה לשגרה. חיבוק ליאת

14/04/2017 | 08:23 | מאת: sigal

לכל אדם יש מצרים אולי זה מעודד טיפה כמו המשפט צרת רבים יצי נחמה אבל לא לכל אחד יש ירושלים ירושלים זאת בחירה ירושלים זאת תקווה זאת מטרה ללא ירושלים אין טעם במסע זה לא חשוב מתי ואיך נגיע לירושלים . כל זמן שהיא שם יש טעם במסע וכל פסיעה היא חגיגה .. לכל אדם יש מצרים ירושלים זאת כבר בחירה .. חג שמח 😊

היי סיגל מקסימה איזו תוספת חביבה ומיוחדת ואופטימית הבאת פה:) הלוואי ונצא ממצרים ונקווה לירושליים ולשנה הבאה בכלל נהיה בתאילנד ! :) ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה