משיכה לבחורים בלתי ניתנים להשגה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

13/04/2002 | 10:18 | מאת: אלמונית

שלום ד"ר רובינשטיין, היצבתי את השאלה בפורום של ד"ר אברהם, אך בינתיים קראתי את כתבתך והייתי מעוניינת לשמוע גם את דעתך. אני בת 19. מעולם לא היה לי חבר, מעולם לא יצאתי עם מישהו, משהו בלתי מוסבר עוצר אותי. בכל פעם שמישהו מראה סימני התעניינות ראשוניים כלשהם- אני דוחה אותו על הסף. לרוב אני מעוניינת בבחורים שהם בגדר "בלתי ניתנים להשגה", ואם קורה שבסופו של דבר קורה משהו- כמה מפתיע- אני בורחת. שמעתי על מקרים על מקרים בהם בנות 35-40 לא יצרו קשר זוגי בחייהן, מה שמעלה מאוד את מפלס החרדה ממצבי. אני מודעת לעובדה שזמן הוא לא הפיתרון לבעיה ספציפית זו. האם יש בכלל פתרונות? מהם? איני רוצה לחכות יותר. אני כל כך רוצה קשר, מרגישה שמפספסת את השנים הכי טובות שלי. מה לעשות? למי לפנות?

13/04/2002 | 14:59 | מאת: גלית

היי, קודם כול את כול כך מזהה לי את עצמי!זה לא יאמן גם אני כך נמשכת לאנשים שנורא קשה לקבל אותם. וגם אני בת 19 (היום) ....ואף פעם לא היה לי חבר דבר שגם אותי נורא מלחיץ. לפי דעתי הבעייה היא אצלי, ואולי היא קיימת גם עצלך, בגלל חוסר הבטחון שלי ובכלל כול השנים שהייתי לבד מבחינה חברתית, פתום אני מחפשת נוצצים...כאלה שיש להם הרבה בטחון .. אבל ככה זה נראה לי ..יותר נכון לגביי הייתי מעוניינת אם תחזירי לי תשובה ....

13/04/2002 | 19:54 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אלמונית, משיכה לבחורים בלתי-ניתנים להשגה היא דרך ודאית להידחות, או במילים אחרות: ניסיון מכוון להביא דחייה על עצמך. המשיכה, כמובן, אינה מזיקה, אם לא נעשה ניסיון לממשה, כלומר, לחזר או להתחיל עם אובייקטים בלתי-מושגים. את מוזמנת לקרוא את הכתבה שכותרתה "האביר על הסוס הלבן" המוצבת בפתח הפורום ולנסות לראות האם דפוסי המשיכה והדחייה המתוארים בה אפייניים לך. אם כן, מומלץ מאוד לפנות לטיפול. פירושו של דפוס המשיכה אל הבלתי-מושג ודחיית אנשים המוכנים לקבלך הוא שאינך מקבלת את עצמך ואת משליכה את הדחייה העצמית הזו על הזולת, כלומר, מחפשת אובייקטים שיאשרו את הדחייה העצמית שלך ודוחה אובייקטים המקבלים אותך, משום שאינך מקבלת את עצמך. אין זה אומר, שאת חייבת להיות בקשר עם כל מי שאת לא נמשכת אליו, אך אם גם ההפך נכון, כלומר, את מרחיקה מעלייך ואינך מגלה עניין בבחורים המגלים בך עניין, צריכה להידלק אצלך נורה אדומה. הסיכויים של טיפול לשנות דפוס זה באמצעות חוויה מתקנת עם מטפל שייצור בטיפול אווירה של קבלה ללא תנאי, תוך כדי ניסיון להגיע לשורש הדימוי העצמי הפגום שלך, שיפור יכולתך לקבל את עצמך ויכולתך לקבל אנשים הנמשכים אלייך - כל אלה אמורים להפוך אותך לאדם המקבל את עצמו שיכול להציע את עצמו לבני זוג בצורה שיוויונית והדדית יותר. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה