החדר במרחב הטיפולי...........

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

08/02/2017 | 19:04 | מאת: mika

הי ליאת את יכולה להסביר בבקשה בכמה מילים מה משמעות ה-"חדר", המרחב הפיזי, בטיפול עבור המטופל? מה הוא מייצג? תודה

היי מיקה ניתן לחשוב על הרבה דברים שמייצג החדר במרחב הטיפולי אבל לכל מטופל זה עדיין ירגיש אחרת. החדר הוא חלק מהסטינג הטיפולי, עוד מרכיב שיש בו קביעות ויציבות כמו השעה הטיפולית וזמניה, החוזה הטיפולי ועוד. החדר יכול להיות מייצג בית, או גם את הנפש. הוא יכול לייצג גם חלקים מתוך נפשו של המטופל כמו גם של המטפל וכן את מה שאנו מכנים "האחר השלישי"- המרחב שנוצר, המשחקי, האינטראקטיבי, בין המטפל והמטופל. יש בו הרבה מבחירות המטפל ובמובן זה הוא מייצג גם את ביתו של המטפל ואת האופן שבו הוא מזמין את המטופל אליו. התמונות, הספרים אם יש, השולחן או הספות. הצבעים בחדר, התאורה, כל אלו גם הם חלק מהמפגש ומייצגים תחושות וחוויה. האופן שבו המטופל והמטפל יושבים זה מול זה גם הוא משנה, האם יש שולחן באמצע האם לא, האם יש שעון, היכן הוא ממוקם ועוד ועוד :) ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה