הפסקת טיפול - אשמח לדעתכם

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

15/01/2017 | 19:11 | מאת: אני

שלום רב אני בטיפול פסיכולוגי מזה כ-9 שנים כמעט אצל אותה המטפלת, בתדירות של אחת לשבוע. אני נמצאת בתקופה טובה בחיי וחשה בטוב, ביקשתי מהמטפלת להפסיק את הטיפול או לפחות להוריד אותו לאחת לשבועיים, היא מסרבת בטענה שלדעתה אני עדיין צריכה להיות מטופלת. הטיפול מרגיש לי מעט מעיק ואפילו שהיא פשוט לא רוצה לוותר עליי כי זה מבחינתה לוותר על הכנסה. לא יודעת כיצד לסיים את הטיפול כי בכל זאת היא הייתה גורם משמעותי בחיי זמן רב. אודה לעצתכם

היי "אני" בהמשך לדיאלוג שמתנהל פה למטה....שממליתה לך לקרוא יכולה לומר לך מה דעתי - האישית בלבד וגישתי. אני חושבת שחשוב להקשיב למטופל, בודאי אם את שם 9 שנים. מאד אפשרי שאחרי תקופה ודווקא תקופה טובה יש לעיתים צורך במינון אחר או בהפסקה , טיפול יכול להתרחש גם פעם בשבועיים או גם פעם בחודש כאשר מדובר על טיפול החזקתי שמגיע בדר"כ אחרי תקופה של עבודה רגשית אינטנסיבית יותר. חשוב שתזכרי שהמטפלת אינה יכולה לכפות עלייך דבר. היא יכולה להביע דעתה מה מתאים לך ע"פ הכרותה איתך אך ההחלטה היא אצלך ושלך. יודעת שלעיתים קשה לזכור זאת בגלל הקשר הרגשי העמוק שנוצר. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה