בן הזוג שלי שקרן כפייתי

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

14/01/2017 | 23:29 | מאת: רחל

הי ליאת, אני ומשפחתו של בן זוגי שמנו לב לאחרונה שהוא משקר כל הזמן. לאחר התייעצות עם אימו הבנו כי באמת מדובר בהפרעה נפשית. השאלה אם יש לזה טיפול ואם אפשר לנסות לעזור לו למרות שהוא כנראה לא מודע לבעיה. מה לעשות כואב לי הלב עליו...

היי רחל שקרנות כפייתית היא אכן בעיה לא פשוטה שחלק מהקושי בגדול שבה הוא הקושי להודות ולקחת אחריות. יחד עם זאת אני חושבת שבו המקום שאת רק מבינה אותו וכואב לך עליו לא יעזור לו. חושבת שהאמפתיה מאד חשובה והכרחית וגם ההבנה מדוע עושה זאת אל יחד עם זאת גם הדיבור על החלק הפוגעני הוא משמעותי כי אחרת לא בטוח שתהיה מוטיבציה לטיפול... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה