עצירות מתמשכת

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

13/03/2015 | 11:11 | מאת: הגר

שלום דר, הבן שלי בן שנתיים, סובל מגיל 9 חודשים מעצירות ומטופל בנורמלקס על בסיס יומי (4-8 גרם) כבר שנה. כאשר לא מקבל יומיים נורמלקס חוזרת העצירות. נראה כאילו אין לזה סוף.. יש פתרון שאיני יודעת עליו? יש לציין שבגיל שנה, לפני שהתחיל נורמלקס, סבל מעצירות קשה מאוד שגרמה לפיסורה כואבת מאוד שבגינה לא יכל ללכת או לשבת שלושה ימים וקיבל טיפול באנטיביוטיקה ופקיעת הפיסורה עי כירורג ונראה לי שהדבר יצר לו טראומה חמורה שכן הוא צורח אצל כל רופא/טיפת חלב גם בטיפולים שגרתיים ומפחד מאוד. אודה לעזרתך.

מה הכוונה פקיעת פיסורה על ידי כירורג? מה עשה הכירורג? פיסורה וטראומה כפי שאת מתארת יכולים לגרום לחרדה ממושכת.וכתוצאה מכך תגובה של התאפקות בכל פעם שהצואה קצת מתקשה כמו למשך ביומיים שאינו מקבל נורמלקס. צריך להמנע ממצב שלא מקבל נורמלקס כדי שלא תהיה טראומה נוספת.המינון צריך להיות לפחות 8 גרם ביום כדי שתהיה לו יציאה רכה כל יום. להערכתי יצטרך את הנורמלקס תקופה ארוכה, כולל בשלב הגמילה מטיטול.

16/03/2015 | 07:42 | מאת: הגר

תודה רבה על תשובתך. כוונתי היתה שנוקזה המוגלה מהפיסורה. הדבר הוביל לכאבים איומים ושלושה ימים בהם לא יכל לשבת או ללכת. הוא מפחד נורא מרופאים. אעשה מה שאמרת ולא אדלג על נורמלקס באף יום. השאלה היא האם אין נזק בשימוש יום יומי במשך שנים בנורמלקס..? איך מפסיקים בסופו של דבר? שוב תודה!

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער