התאפקות לקקי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

23/09/2013 | 21:06 | מאת: חגית

ביתי בת שנה ותשעה חודשים, עדיין לא גמולה מחיתול. במהלך השבועיים האחרונים היא מסרבת לעשות קקי ומנסה לעצור כדי שלא ייצא. עד כה היציאות היו קבועות כל יום וכעת מהסיבה שהיא עוצרת את הקקי, היציאות הן אחת ליומיים שלושה. (כשזה קורה היא רוצה להיות לבד ולרוב זה מלווה בבכי). מה הסיבה שהיא עוצרת את עצמה מלעשות קקי? אני מזכירה כי היא לא גמולה ולא בתהליך גמילה.

הסיבה להתאפקות היא לרוב כאב בזמן יציאה אחת שארע לפני שבועיים. הסיבה לכאב ביציאה יכולה להיות יציאה קשה יותר מהרגיל בשל שינוי בתפריט,או מחלה וירלית קלה או תפרחת טיטולים או שינוי בסדר יום. לפעמים פיסורה בפי הטבעת. לא תמיד אפשר לזהות את הגורם אך הכאב ביציאה הוא זה שגורם לתגובה של התאפקות בהבנה שאם תמנע יציאה תמנע את הכאב שיכול להתלוות ליציאה. הטיפול הוא ריכוך היציאה על ידי שימוש במרככי צואה בשתיה. התכשיר הטוב ביותר לכך הוא אבקת נורמלקס או פגלקס שממיסים בשתיה ושותים פעם ביום במשך מספר שבועות לפחות, שבהם יש יציאה רכה כל יום ואז כאשר רואים שהפסיקה להתאפק יורדים לאט במינון בניסיון להפסיק את הטיפול. יש ילדים שהטיפול צריך להמשך חודשים עד שמפסיקים להתאפק. אין חשש מתופעות לוואי או תלות בטיפול. להתחיל את הטיפול מוקדם ככל האפשר והתגובה לטיפול תהיה מהירה יותר. בהצלחה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער