התאפקות לצואה כתוצאה מגמילה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

13/07/2013 | 09:06 | מאת: גילי

שלום בתי בת שנתיים ו- 8. עד לפני שבועיים יציאות סדירות בטיטול, פעם-פעמיים-שלוש ביממה. נגמלה לפני 3 שבועות מפיפי, ביוזמתה, וגם עשתה פעם אחת צואה בסיר, אבל מאז, כבר שבועיים, מתאפקת עם הצואה, מוציאה ממש מעט פעם בכמה ימים צואה קשה, אחר בכי. הילדה מבקשת לעשות צואה בטיטול, ומייד שמים לה, אך היא בכל זאת לא עושה, ומתאפקת. נגשנו לרופא שביקש לבצע חוקן, ו- פגלקס פעם ביום. מספר שאלות, ברשותך: 1. אני רואה שבפורום ההמלצות הן ברובן על אבילק, ולא פגלקס, האם זה אותו מוצר? האם כדאי להחליף? האם אחד מהם יוצר תלות יותר מהשני? על האריזה של הפגלקס צוין כי שימוש רצוף מעל שבועיים עלול לגרום לתלות במשלשלים. זה מאוד מטריד אותנו. מבקש את התייחסותך.. 2. האם חייבים בכוס מים, או שאפשר נאמר לערבב עם עגבנייה-שתיים מרוסקות, או בתוך איזה מעדן יוגורט? לא תמיד היא בעניין של לשתות חצי כוס-כוס מים, מעדיפה לשתות ביוזמתה בזמן שלה. עגבנייה מרוסקת היא תרצה בכל זמן.. 3. האם שימוש באבילק/פגלקס ללא נוזלים עלול לעצים את העצירות, ולגרום לתוצאה הפוכה, או שאין קשר? 4. הילדה שייכת לקופת חולים לאומית. האם יש אפשרות/כדאי להיעזר בטיפול התנהגותי? האם זה יקדם אותה? מה אני אמור לדרוש מהקופה עבור זה? תודה רבה.

התאפקות במהלך תקופת הגמילה היא תופעה שכיחה.התאפקות למשך מספר ימים או יותר גורמת להווצרות גוש צואה קשה בקוטר גדול אשר אינו יכול לצאת בקלות דרך פי הטבעת וכאשר יש יציאה היא גורמת לכאב וסבל. האמצעי להתגבר על הקושי הוא על ידי ריכוך הצואה.האמצעי הטוב ביותר הוא פגלקס או נורמלקס-אבקה שממיסים בשתיה קרה או חמה. אבילק הוא סירופ והוא תכשיר עם חומר פעיל אחר והוא פחות יעיל מאשר פגלקס.היתרון של אבילק הוא בהיותו סירופ ולכן מתאים יותר לילדים שלא שותים מספיק.אך פגלקס נטורל ללא טעם אפשר להמיס בחלב|מטרנה| שוקו או מיץ.יחס המיהול חשוב לצורך הפעילות הטובה של החומר ויש להמיס 8 גרם ב120 מל שתיה או 16 גרם ב240 מל שתיה. גם אבילק וגם פגלקס או נורמלקס לא גורמים לתלות אך ההרגל להתאפק יכול להיות קשה לשינוי ולכן הצורך בשימוש בחומר לרכך את הצואה יכול להיות ממושך.אין שום חשש משימוש במשך חצי שנה -שנה ויותר. אין צורך לפנות לטיפול התנהגותי בשלב מוקדם זה וגם לא לעשות חוקנים אלא לתת בסבלנות פגלקס יום יום במשך מספר חודשים עד להשגת גמילה מוצלחת.

14/07/2013 | 07:53 | מאת: גילי רגב

תודה רבה על התשובה המפורטת, עוד שאלה קטנה: המסה בשוקו זה פיתרון טוב עבורנו, אך האם יש עדיפות למתן התמיסה בבוקר או לקראת הערב ? תודה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער