עצירות בגמילה אצל בת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

14/06/2013 | 06:10 | מאת: רונה

שלום רב. ביתנו בת שנתיים וחצי. נגמלה מפיפי בקלות, אך לגבי הקקי מתאפקת ונוצרת עצירות. לא עושה קקי במשך יומיים שלושה ומתייסרת. יש לציין שהתחתונים מתלכלכים סדיר.היא מתארת פחד מקקי, מפחדת לשבת בשירותים ובסיר. ניסינו ספרים שכנועים ופרסים ואנחנו מיואשים. האם כדאי לנסות אל צירות של הדס/נורמלקס או לחילופין טיפול התנהגותי ושימוש בנרות 21 יום . תודה, הורים מודאגים...

17/06/2013 | 23:56 | מאת: אורה

בס"ד. היתה לנו את אותה בעיה, עשינו טיפול התנהגותי בהדרכת דפנה תייר (זה ממש פשוט!) ובשילוב שמן פרפין עפ"י המלצת גסטרו (אבל אפשר גם נורמלקס, נאמר לנו שזה לא משנה, צריך לנסות ולראות מה מתאים לילדה.) מומלץ בחום! בהצלחה!

23/06/2013 | 00:45 | מאת: רחל שטרן

יש לנו בעיה דומה אשמח להתייעץ איתכם 0523132191

הטיפול המתאים ביותר במצב זה הוא מתן נורמלקס אבקה שמרככת את הצואה מונעת הווצרות של גושים קשים וכואבים והיציאה יוצאת רכה בקלות ובמהירות והחשוב ביותר-ללא כאב. הסיבה לעצירות היא בדרך כלל התאפקות שהתחילה בעקבות ארוע אחד של צואה קשה וכואבת בשלב מוקדם יותר של תהליך הגמילה אשר הפחידה וגרמה לתגובת התאפקות בהמשך בכל פעם שחשה צורך ליציאה כדי להמנע מהכאב הצפוי. ריכוך ממושך של הצואה במשך מספר חודשים יגרום לחויה חיובית מתקנת בכל פעם שתהיה יציאה ובהדרגה תפסיק להתאפק. הנורמלקס הוא אבקה שממסים בשתיה מינון 8 גרם בחצי כוס שתיה פעם ביום .יתכן שיהיה צורך לעלות מעט את המינון אם כעבור שבוע ימים עדיין תהיה צואה קשה ובבכי.בהצלחה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער