עצירות לתינוקת בת 6 וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

06/06/2013 | 09:58 | מאת: אורה

בס"ד שלום וסליחה מראש על האורך, התינוקת שלנו סובלת מעצירות כנראה בעקבות הכנסת מזונות חדשים, למרות שעשינו את זה די בהדרגה. היא כבר 3 שבועות עם שמן פראפין עפ"י המלצת הרופא, וזה עוזר, אבל כל פעם שאני מנסה טיפה להקטין את המנה היא שוב מפסיקה לעשות (ואם יום אחד לא עשתה אז אח"כ גם עם השמן פראפין היציאה קטנה ושחורה וקשה, לפעמים גם כואבת, ורק אם בעקבות זאת נותנים מנה כפולה אז הענין מסתדר...) כמה זמן בכלל אפשר לתת שמן פראפין בגיל כזה? האם להמשיך ולקוות שזה יסתדר? אפשר לנסות כמה ימים מנה כפולה ואז משם להקטין בהדרגה? (מנה כפולה זה CC5 פעמיים ביום) מבחינת התפריט: עד לפני כחודש וחצי היתה ניזונה מהנקה בלבד (סרבנית בקבוקים) (ומדי פעם היתה עצירות קלה שהסתדרה עם שמן פראפין חד פעמית) אח"כ הכנסנו ירקות: קישוא + גזר + תפו"א + המים של המרק בבלנדר. בהתחלה גם הוספנו לזה 60 מ"ל מטרנה ואח"כ הפסקנו. זה יחסית לא עשה עצירות. במקביל כל יום מקבלת מיץ עגבניות + שמן קנולה + מים (לא מסכימה לקבל מים לבד, לא מבקבוק ולא מכוס ולא מכפית... שופכת הכל ומשחקת עם זה וצוחקת עלי:)) אח"כ קיבלה קצת דייסת שיבולת שועל עם מטרנה, והיתה קצת עצירות, הרופא אמר להוריד כי דייסה מקשה את הצואה, זה נכון? בכל אופן הורדנו את הדייסה. אח"כ הוספנו קצת פירות (מ-2 כפיות מחית בננה לפני 3 שבועות היתה עצירות נוראית אז הורדנו והתחלנו עם השמן פראפין... זה יכול להיות מ-2 כפיות?) בעקרון אוכלת כל יום שזיף או/ותפוח מגורד. (היא לא הכי אוהבת פירות) ואז לפני שבועיים הוספנו בשר + כוסמת בבלנדר וזה עשה עצירות, עשינו כמה ימים הפסקה עם הבשר, ואח"כ התחלנו לתת אותו ביחד עם סלק. ובמקביל התחלנו להוסיף לירקות שלה מים שהשרינו בהם שזיפים מיובשים. שזה בהתחלה עזר. ובכל זאת אם לא מביאים שמן פראפין אז יש עצירות. אתמול הוספנו לה דלעת עם כוסמת ועכשיו אני כבר מבולבלת מה עושה עצירות ומה לא עושה... מה, כל דבר להוריד? תודה על עצה וסליחה על האורך...

שלום אורה,לא נוכל לדעת איזה סוג של מזון בדיוק גרם לעצירות אך זו תופעה מוכרת שחשיפת מערכת העיכול למזון מוצק יכולה לגרום לעצירות בתינוקות.אין שום צורך להבהל מכך שזקוקה לטיפול שמרכך את הצואה כדי למנוע התקשותה ולהקל על פעולת המעיים.חשוב מאד למנוע את הכאב הנגרם על ידי גוש צואה קשה כי זה גורם להרגל של תגובת התאפקות והעצירות תמשך זמן ארוך יותר. המלצותי:1.היא אוכלת סוגי מזון מגוונים מדי וחלקם עדיין קשים לה לעיכול.אני ממליצה לפשט את התפריט כך שהארוחות המזון המוצק יהיו ארוחה אחת פירות וארוחה אחת מרק ירקות מירקות בסיסיים עם עוף או הודו טחון.ויתר הארוחות תחליף חלב אם.בהמשך אפשר יהיה לתת ארוחה אחת של גבינה או יוגורט או מעדן.תוספת של קיטניות לתת לקראת גיל שנה. 2.ריכוך הצואה המועדף הוא מתן נורמלקס או פגלקס אבקה מומסת בשתיה או בתחליף חלב אם .מינון של 4 גרם ב50 מל שתיה פעם ביום.זה עדיף משמן פרפין בתינוקות עד גיל שנה.אפשר לעלות במינון אם היציאה לא רכה אחרי שבוע ימים של מינון זה.את הטיפול צריך להמשיך באופן קבוע ללא ניסיונות לרדת או להפסיק לפחות חודשיים רצופים ואז לנסות לרדת לאט במינון.אם תוך כדי ירידה חוזרת צואה קשה לעלות חזרה במינון ולהמשיך עד גיל שנה ושוב לנסות לרדת במינון.

27/06/2013 | 01:04 | מאת: אורה

בס"ד תודה רבה לד"ר צנגן על תגובתך, 1.בינתיים, כבר כשבועיים שנאלצתי להעלות את המינון ל:10 CC שמן פראפין ביום (!) ובנוסף, 4 גר' נורמלקס ב50 מ"ל, כפי שכתבת. את הנורמלקס הוספתי בתקווה להעביר אותה בהדרגה משן פרפין לנורמלקס. אבל בינתיים ברגע שאני מורידה קצת מהשמן פראפין, יש החרפה בעצירות ואני נאלצת להחזיר. האם אפשר ב"בום" אחד להחליף את כל השמן פרפין במנות נורמלקס? אם כך, כמה מנות להערכתך נצטרך כרגע? ועוד שאלה, 2.היא לא שותה הרבה מים, הכי הרבה 30 מ"ל בבת אחת בערב (גם זה הישג...). לכן את הנורמלקס בד"כ ערבבתי באחד מהדברים שהיא אוכלת, כמו ירקות מרוסקים, שזה לא לגמרי נוזלי. זה בסדר, או שחייבים לערבב במים? אם כן חייבים במים ואנחנו נצטרך הרבה מנות נורמלקס, אז מה לעשות שהיא לא שותה הרבה בבת אחת? 3.כרגע היא לא על תמ"ל אלא יונקת, אבל אני חושבת להעביר אותה למטרנה. זה יכול להחריף את העצירות? תודה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער