עצירות אחרי הקאות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

27/10/2012 | 20:49 | מאת: שלומית

בתי בת שנתיים ו-9 התחילה הקאות ביום שני. ביום שלישי הקיאה פעם אחת וביום רביעי 3 פעמים. היו שתי יציאות רכות ביום שני לפני ההקאות וביום שלישי גם כן. רוב הזמן הייתה תשושה לחלוטין ובלי כוח לעשות כלום. ביום חמישי בערב דאגנו שזה מצב של אפתיות והלכנו למוקד. עשו לה צילום בטן כדי לבדוק חסימת מעיים והצילום תקין. עשו עירוי (למרות שתוצאות בדיקות הדם שהגיעו בזמן העירוי היו תקינות ולא הראו על התייבשות). תוך כדי היא אכלה ובסוף הקיאה כנראה בגללל שאכלה יותר מדי. יום שישי היו כמה שעות של התנהגות רגילה וכל השאר היא עצבנית או עייפה וקשה לה לישון.הייתה לה יציאה קטנה מאוד ונוזלית. היום היא הייתה בסדר בבוקר ושוב חלשה שאר היום. מהצהריים היא לא אכלה, רק שתתה. שתן יש כל הזמן, אבל אין לה יציאות. היא כל הזמן מבקשת ללכת לשירותים ורוב הפעמים היא יושבת ולא יוצא כלום .נראה שהיא מאוד סובלת. לנו יש הרגשה שיש לה עצירות וזה עושה לה כאבי בטן. לא הייתה לה יציאה נורמלית מיום שלישי. מה אפשר לעשות כדי לעזור לה להשתחרר?

לפי הסיפור המתואר -כנראה שילדתכם חלתה במחלה זיהומית של מערכת העיכול קרוב לוודאי וירלית. במסגרת התופעות יש שינוי ביציאות כולל אפשרות של מספר ימים ללא יציאה.לרוב היציאה מתחדשת עצמונית אך אם מתרשמים שהילדה מתאמצת לעשות יציאה ולא מצליחה אשר לרכך יציאה על ידי נורמלקס במינון של 8 גרם או 12 גרם ליום מומס בנפח השתיה המומלץ על גבי האריזה למשך תקופה שלש בוע-שבועיים עד ששוב יש יציאה כל יום.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער