שימוש בנורמלקס בילדה בת שנתיים לאורך זמן

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

24/01/2012 | 18:28 | מאת: adili

בתנו בת השנתיים סובלת מקושי במתן צואה הנמשך כשלושה חודשים. הבעיה אינה עצירות או צואה קשה להבנתנו, אלא קושי להיפרד מהצואה ומתן צ ואה מלווה בהתפתלות תוך שהיא מנסה למנוע ממנו לצאת וקושי נפשי לשחרר. בתקופה שלא ידענו אם זו עצירות, התחלנו לתת לה נורמלקס, והיום אנחנו משתמשים בו פעם ביום לכל היותר, בעיקר בימים שאינה נותנת צואה כדי שיהיה לה קשה יותר להחזיק את הצואה ותהליך הפרידה יהיה קצר יותר. שאלתנו היא האם יש הגבלה לאורך הזמן שניתן באופן רציף לעשות שימוש בנורמלקס? בתודה מראש, עדילי

אפשר לטפל בנורמלקס בביטחה במשך חודשים וגם שנים אם יש צורך,תלוי במצב הרפואי.האם בתכם עדיין עם טיטול? ההתנהגות שאת מתארת בסמוך ובזמן יציאה היא התנהגות של התאפקות.לרוב זה מעיד על כך שהיתה יציאה קשה וכואבת לפני כ-3 חודשים ומאז יש התאפקות כדי למנוע כאב ביציאה הבאה אלא שההתאפקות גורמת בדיוק להיפך לצואה יותר קשה וגוש יותר גדול וכאב בלתי נמנע בזמן היציאה וחוזר חלילה.זה נדיר וגם מוקדם לגילה שההתאפקות היא תוצאה של קושי רגשי להפרד מהצואה.הטיפול המתאים הוא מתן מרכך צואה כגון נורמלקס ויש לתת מינון מתאים כך שהיציאה תהיה רכה ותצא בקלות ומהר ויש לתת מינון זה כל יום באופן רציף כדי שתהיה תקופה ארוכה של יציאה רכה ולא כואבת וכך בהדרגה היא תרגע ותפסיק להתאפק.מתן לא קבוע ורק כאשר אתם רואים שהקושי יותר גדול אינו נכון וגורם לכך שלסרוגין ממשיכה להיות יציאה קשה או בקוטר גדול.הטיפול בנורמלקס צריך להיות לפחות 6 חודשים ואם עדיין עם טיטול אולי עד לאחר הגמילה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער