עצירות פעוט כמעט בן 3

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

11/09/2011 | 23:15 | מאת: לילך

ד"ר צנגן שלום רב, בני סובל מעצירות מגיל שנה בערך ומאז מטופל בפגלקס. נאמר לנו ע"י ממומחה הגסטרו שעד שהעצירות לא תעבור. ("עד שילמד "להנות" לעשות קקי") לא כדי לנו להתחיל בגמילה מחיתולים. - יש לציין שבני נולד עם גמישות יתר ומכאן מעט רפיון שרירים האם , בכל זאת לא ניתן להתחיל גמילה במקביל להמשך הטיפול בפגלקס? חשוב לציין שבגן שאליו הוא הולך הוא היחידי שעוד לא גמול כמו כן עדיין אין הבעת רצון מצידו ואין הפעלת לחץ מצידנו או מצד הגננת להאיץ בתהליך זה אך אני חוששת שהעובדה שהוא הילד האחרון שעוד לא גמול גם יכולה לפגוע בו באיזה שהוא אופן. תודה מראש, לילך

גמילה מטיטול צריכה להעשות בעיתוי שמתאים לילד מבחינת הבעת מודעות מצידו לתחושה שיש לו צורך בהפרשות-הטלת שתן ומתן צואה.עיתוי זה יכול להתרחש אצל ילדים בגיל צעיר יותר מ3 שנים ויכול להתרחש אחרי גיל 3 אך רצוי מאד שיסתיים תהליך הגמילה לפני גיל 4 שנים.ילדים עם עצירות וטיפול בנורמלקס או פגלקס בגיל זה יעברו את תהליך הגמילה תוך כדי טיפול בפגלקס ובשלב הגמילה אפילו מינון יותר גדול כדי שתהיה יציאה רכה כל יום.חשוב למנוע מצב של צואה קשה ויציאה כואבת שיכולים להאריך את הגמילה.הטיפול בפגלקס צריך להמשך תקופה ארוכה גם בתום הגמילה כדי שלא תתחיל שוב התאפקות.כאשר יש מצב של ריפיון שרירים משך הטיפול והמינון בדרך כלל גדולים יותר.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער