עצירות אצל ילד בן שלוש

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

19/08/2011 | 11:12 | מאת: ann

שלום ד"ר, הילד שלי בן שלוש וסובל באופן קבוע מעצירות. לאחר שבהמלצת רופא הילידים התחלנו להשתמש באופן קבוע בפגלקס המצב השתפר מאוד. בבירור אצל גסטרו ילדים, לא הצלחנו לבצע בדיקה רקטלית כיוון שלא הצלחנו להרגיע את הילד והוא היה ממש בהיסטריה. הרופא לא רצה לבצע בדיקה במצב זה. באיבחון נכתב כי התמונה לא מתאימה להירשפרונג. לשאלתי- האם לשם איבחון המחלה האם חייבים לבצע לילד את הבדיקה הרקטלית? יש לציין כי הנושא של עצירות מלווה אותנו מהלידה כמעט. הילד נולד בשבוע 35 2500, טופל בפגיה נגד צהבת. התפתחות תקינה לחלוטין. בנוסף במסגרת הבירורים בדיקות מעבדה הראו TSH מעט גבוה (6.07). תודה מראש על התשובה.

אם גסטרואנטרולוג ילדים שמע את הסיפור ובדק אותו גם ללא בדיקה רקטלית והתרשם שזו עצירות תפקודית אפשר בהחלט לסמוך עליו. TSH מעט מוגבר לרוב חסר משמעות ורק רצוי לחזור כדי לראות שבדיקה חוזרת תקינה. להמשיך טיפול בפגלקס או נורמלקס יום יום במשל חצי שנה לפחות . אם המהלך לא יהיה רגוע בהמשך אפשר לפנות אלי למרפאת גסטרואנטרולוגיה ילדים במרפאת חוץ של וולפסון.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער