האם עצירות?

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

18/06/2011 | 10:01 | מאת: מורן

שלום רב! בני בן 4 חודשים. יונק מגיל 0 אך מקבל גם בקבוק סימילאק בלילה. עולה יפה במשקל אך בפעם האחרונה אחות טיפת חלב אמרה שירד באחוזונים אך אין צורך לדאוג. כשנולד היו לו מס' יציאות מקוניאליות בשבוע הראשון לחיים. לאחר מכן התחיל דפוס של יציאה אחת בשבוע. רופאת ילדים אמרה כי זה בסדר לתינוקות יונקים. בשבועות האחרונים היציאות החלו להיות כל 8 ימים ואפילו 9 ימים. בנוסף, כל היציאות האחונות היו באמבטיה ונראה כי הוא מתאמף אך גם סובל מכאב, מגיע עד כדי בכי. הקקי מעט קשה יותר (היה נוזלי וכעת מוצק יותר) אך עדיין בצבע צהוב. רק כעת התחיל ליטול ברזל אך זה לא בהשפעתו וכמו כן רק כעת התחיל לאכול טעימות מזון ולכן גם לא בהשפעתם. האם זוהי עצירות? מה ניתן לעשות כדי להגביר תכיפות יציאות ולמזער כאבים? מבחינה טבעית ומבחינה תרופתית גם. תודה בה! אמא מודאגת

לתינוק יונק יכולות להיות יציאות במרווחים גדולים של 7-10 ימים וגם יותר אך היציאות הן רכות.כל עוד היציאות רכות אין צורך בהתערבות כדי שהיציאות יהו לעיתים קרובות יותר.כאשר היציאות מתקשות מתאים לרכך את היציאה ולגרום ליציאות לעיתים קרובות יותר.ראשית אפשר לנסות לתת תוספת מטרנה אקסטרא-קאר במקום סימילאק.האמבטיה מקלה את פעולת המעיים על ידי הרפיה של הסוגר ורצפת האגן.בכל אופן אם היציאות הפכו קשות ממליצה לתת בתוך הבקבוק מרכך צואה נורמלקס אבקה 4 גרם בתוך 50 מל נוזל(ללא טעם או ריח)פעם ביום במשך שבועיים וכאשר היציאות יהיו רכות ותכופות לנסות לרדת במינון לאט עד ניסיון הפסקה.תמשיכו במעקב רופאת הילדים.

21/06/2011 | 13:08 | מאת: מורן

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער