אמא לילדה בת שנתיים וחצי עם עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

14/05/2011 | 18:04 | מאת: אורית

שלום הבת שלי בת שנתיים וחצי עדיין לא גמולה וגם לא מתעסקים בזה כרגע ולא התעסקנו כי היא סובלת מעציריות כבר 4 חודשים ואנחנו עם נורמלקס ועדין שיש לה יציאות היא רצה לשולחן בסלון ותופסת אותו חזק מתאמצת קצת ומזיעה וזה יוצא החוצה תמיד במאמץ ונורא כואב לי לראות את הילדה ככה. כמה שאלות לי אלייך 1. יכול להיות שהבת שלי אלרגית לחלב פרה וכדאי לבדוק את זה אולי בגלל זה היציאות הקשות? 2. למה הנורמלקס לא מקל עליה והיא עדין מתאמצת {פחות ממה שהיה לפני הנוקמלקס} אבל עדין כואב לה ושהיא מסיימת עם הקקי היא אומרת אמא כואב לי בטוסיק.היא מקבל 4 CC בבוקר ו4 CC בערב. תודה מראש אורית

1.עצירות בגיל שנתיים היא לרוב תוצאה של ארוע נקודתי כמו שינוי בכלכלה,שינוי סביבתי,מחלה וירלית פצע בפי טבעת אחרי שלשול למשל או אחרי יציאה קשה וגדולה חד פעמית ועוד.לעיתים נדירות יותר יש סיבה רפואית כמו רגישות לגלוטן(צליאק),תת-פעילות של בלוטת התריס, מום מולד בגב תחתון ולעיתים גם רגישות לחלב.לכן טוב לגשת לרופא הילדים לעשות בדיקה גופנית ובדיקת דם לצליאק ולבלטת התריס.רגישות לחלבון חלב לרוב לא תתבטא בעצירות בגיל שנתיים כאשר תוך כדי חשיפה לחלב בשנתיים הראשונות לחיים היו יציאות תקינות.אם שותה כמויות גדולות של חלב אפשר להפחית. 2.נראה שמינון הנורמלקס שמקבלת הוא נמוך מדי לצרכיה ואני ממליצה לתת בערב 8 גרם נורמלקס בחצי כוס שתיה ובנוסף עוד 4 גרם ב50 מל שתיה בבוקר.היציאה צריכה להיות רכה וללא מאמץ.יכול להיות שתמשיך להתלונן על כאב גם כשהיציאה תהיה רכה.זה תהליך ממושך של מספר חודשים להשתחרר מזיכרון הכאב.לא לרדת במינון אם היציאה רכה אלא להמשיך במינון זה מספר חודשים לפחות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער