עצירות לתינוקת בת שנה - כבר 6 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

04/04/2011 | 16:27 | מאת: יעל

שלום רב, תינוקת עם יציאות תקינות מהלידה עד גיל 4 חודשים בהן היא ינקה. עם הפסקת ההנקה והמעבר לפורמולות ואח"כ מזון רגיל. סובלת מעצירויות קשות מאד. אני קוראת להן לידות. התינוקת נהיית קפואה , משותקת לא יכולה לזוז , צורחת מכאבים איומים ויוצאות לה "אבנים: הקורעים לה את פי הטבעת.ויורד לה דם. ניסיתי המון דברים. שמן פרפין חודשיים ולא עזר.שזיפים, ירקות, שתייה מרובה,החלפת פורמולה, פירות הדר, עגבניות, אוכל בריא, חיידיקם פוייבוטים, אבלק (הקלוקוז) פרצידין (זרעי אשכוליות)נוטורופתית, ניקוי כיבה, רפלקסולוגיה. ייעוץ רופא מומחה ועוד.. הדבר היחיד שפתאום נהייה שקט כבר חודש וחצי זה הנורמולקס. יש לה יציאות מצויינות. הפסקתי אחרי חודש וחצי ליום אחד. וחזרנו להתחלה.יציאות קשות וצרחות נוראיות. שאלתי היא: האם זה תקין, שיום אחד אני לא נותנת והתינוקת צורחת וכואב לה מאד. האם זה לא גורם לקיבה עצלה? התינוקת כאילו לא יודעת להוציא לבד רק בעזרת נורמולקס. זה תקין? תודה רבה יעל

כאשר עצירות נמשכת חצי שנה עם כל הסבל שתארת צריך טיפול במרכך צואה נורמלקס במשך מספר חודשים רצופים ללא הפסקה כדי שיחול שינוי בהתנהגות בזמן יציאה.הגורם לעצירות הוא לרוב התאפקות בזמן תחושת לחץ ליציאה בתגובה ליציאה קשה וכואבת שארעה בעבר בשלב המעבר מיניקה לאוכל אחר.בחלק מהמיקרים יש מעבר יותר איטי במעי . אם לא קבלה נורמלקס יום אחד צריך לתת למחרת מנה יותר גדולה למנוע יציאה קשה .לא לחשוש משימוש ממושך של חצי שנה או שנה ויותר בנורמלקס.זה לא משפיע על תפקוד המעי.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער