אנקופרזיס

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

02/04/2011 | 21:43 | מאת: הילה

דר' שלום, התכתבנו בעבר בקשר לביתי בת ה 3 וחצי שסובלת מאנקופרזיס כבר שנה וחצי (מאז תהליך הגמילה).בעבר נתנו לה אבילק ובהמלצתך עברנו לנורמלקס.כיום מקבלת מינון של 12 גר' ב- 150 מ"ל משקה.במשך כל היום ישנן יציאות רכות מאוד (או בתחתונים או בטיטול) - לפעמים 4,5 פעמים ביום. שאלתי היא איך מתקדמים מפה? האם להוריד את המינון? איך מתקדמים לעבר עשיית צואה בשירותים? אנא עזרי לנו - אנחנו חסרי אונים ולפני תחילת טיפול פולשני (בעזרת חוקנים).

האם מכריזה שיש לה יציאה?האם מבקשת את הטיטול ?האם בוכה או רגועה בזמן יציאה? בשלב זה מתאים להציע לה לחזור ולשבת על האסלה עם ספר או מישחק ברגוע וללא לחץ.אם לא מוכנה לשבת על האסלה תציעי לה בתור שלב מעבר שתבוא לבקש טיטול בכל פעם שיש לה יציאה. למה חוקנים?זה טראומטי.צריך סבלנות.צריך למעשה בדיקה גופנית כולל בדיקה רקטלית: אם בטן שטוחה רכה ולא ממששים גושי צואה וגם ברקטום אין גוש צואה אז אפשר לרדת במינון ל8 גרם ביום.אם יש גוש צואה ברקטום אז צריך לעלות את המינון באופן זמני.

04/04/2011 | 22:40 | מאת: הילה

תודה על התשובה. לפעמים אומרת שיש לה קקי ושניות אח"כ עושה. לא נראה שהיציאה כואבת לה וכשאני שואלת אותה היא אומרת שהקקי כבר לא כואב. ברגע שמתיישבת על האסלה טוענת שאין לה ויכולה לעשות קקי כמה דקות אח"כ בטיטול. הבטן שלה שטוחה אבל גם אחרי שיש יציאה רכה הטיטול / התחתנוים מלוכלכים בקקי (כאילו אף פעם הקקי לא נגמר...) היום לא קיבלה בכלל נורמלקס ועדיין עשתה מספר פעמים - האם להמשיך בכל זאת את התרופה או שאם יש יציאות אין צורך לתת יותר?

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער