עצירות קשה לילד בן 6

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

15/03/2011 | 11:44 | מאת: דנה

שלום מזה שבוע עצירות קשה לילדנו בן ה-6. לפני 6 ימים משראינו שסובל, עשינו חוקן. עזר מאוד. במקביל מאותו רגע התחלנו לתת פגלקס. מאז החוקן אין יציאות. ניסינו אתמול נר מאחר ולא מוכן לשמוע על חוקן. לא עזר. הפגלקס גם לא עוזר למרות שהכפלנו את המינון בהדרגה(שת כפיות מלאות בבוקר ושתי כפיות מלאות בערב) אתמול בערב והיום בבוקר הוספנו גם 10 סמ"ק שמן פראפין. רקע כללי: מגיל שנתיים בערך התחילה בעיית עצירות פסיכולוגית. היינו אצל רופא ילדים, גסטרולוג וכו. הוחלט על טיפול בפגלקס. מזה 3 שנים טופל בפגלקס. במהלך ה-3 שנים הלו היתה גם פיסורה שנרפאה, חזרה ונרפאה שוב. בחודשיים האחרונים לא קיבל יותר פגלקס. הפסקנו בהדרגתיות מאוד איטית ולא היו בעיות עד כה. כרגע, נראה לי שיש לו פיסורה כי ממש פוחד לעשות קקי כי אומר ששורף לו וכואב לו. האם לדעתך אני פועלת נכון עד כה? נכון לעכשיו זהו היום השישי ללא יציאה. במקרה דומה בעבר, נתינת 2 מנות של שמן פרפין(לילה+בוקר) בשילוב פגלקס(לטווח ארוך) עזר לשחרור נקודתי ולהקלה. השאלה היא, האם זה יעזור גם אם יש צואה קשה שהצברה ב-6 ימים האלה? מה דעתך? והאם המינון של השמן פראפין נכון לילד עם משקל 21 ק"ג? בינתיים הטיפול לא משפיע. תודה מראש, דנה

לילדך יש עצירות כנראה בשל הרגל של התאפקות מזה מספר שנים.נראה שהניסיון לגמול אותו משימוש בפגלקס לא עלה יפה וחזר להתאפק.החוקן אמנם עזר אך היה לא נעים ועורר התנגדות להמשך חוקנים ובצדק.הרגה של כאב בזמן יציאה יכולה להעיר על פיסורה אך אני לא מציעה בדיקת רופא עכשיו .הטיפול המתאים הוא מתן מרכך צואה פגלקס או עדיף נורמלקס במינון גבוה שירכך יציאה ויגרום ליציאה רכה.גם גוש של שבוע ויותר יתפורר.2 כפיות פגלקס פעמים ביום הם מינון נמוך למישקלו.אני ממליצה לעבור לנורמלקס אמנם החומר הפעיל זהה אך נורמלקס לא מכיל שום תוספים וניתן לחשב את כמות החומר הפעיל שנתן.פגלקס אפשר לתת גם 4 כפיות פעמיים ביום עד שיש יציאה מספר פעמים ואז לרדת מעט ל6 כפיות ביום ואם היציאות ממשיכות להיות רכות לרדת לאט בככפית ליום ולחפש את המינון שמתאים לטיפול קבוע.אם עוברים לפגלקס אז לתת מספר ימים שתי מנות של 17 גרם כל מנה בכוס שתיה עד יציאות יום יום ואחר כך לרדת בהדרדה למנה וחצי ליום ואם אפשר אז למנה ביום למנת טיפול החזקה.לפיסורה אמבטיות ישיבה ואם היציאות יהיו רכות כל הזמן היא תתרפא.לא להפסיק נורמלקס לפחות 6 חודשים.לא לחשוש כי אין סכנה בשימוש ארוך טווח גם במשך שנים,עד שיגדל עוד ויפסיק להתאפק.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער